Analyze. Improve. Prevent.

Ons PROLAB is uitgerust met de meest recente hoogtechnologische meetapparatuur om jouw (loop-)beweging in beeld te brengen en te analyseren. Dit kan zowel in functie van blessurepreventie als verbetering van je loophouding gebeuren. In het 45m lange labo kan je jouw (sport)beweging op een natuurlijke manier uitvoeren.

+ 5m Footscan drukmeetplaten gecombineerd met een krachtenmeetplatform
+ 6 high-speed camera’s
+ Quintic biomechanics video analyse
+ Qualisys automatisch tracking systeem met 12 camera’s en 35 markers
+ Diers rugscan
+ Dexa scan voor lichaamssamenstelling en/of beenlengteverschil

Een professionele en
wetenschappelijke bewegingsanalyse

BEWEGINGSANALYSE TECHNOLOGIEËN

Geavanceerde
Footscan®

Voor een nog gedetailleerdere analyse van je voetstabiliteit en afrolbeweging gebruiken we 5m Footscan platen gecombineerd met een 2m krachtmeetplatform. Hiermee kunnen we zowel je druk- als krachtenverdeling tegelijk meten en analyseren van landing tot afzetfase. Zowel blootsvoets als met schoenen kunnen we je voetstabiliteit en –afrol aan verschillende loopsnelheden analyseren. Op basis van deze resultaten kunnen we je gericht schoenadvies en/of advies voor steunzolen geven.

Ontdek de
verschillende
mogelijkheden

Quintic
Biomechanics video analyse

6 high-speed camera’s registreren aan 125 beelden per seconde je volledige beweging synchroon vanuit verschillende standpunten. De beelden worden geanalyseerd met Quintic Biomechanics video software. We kunnen de videobeelden frame per frame afspelen en bekijken. Hiermee kunnen we onmiddellijk feedback geven over je beweging / loophouding aan jou, je trainer, coach,... om blessurevrij en/of prestatiegericht te sporten.

Qualisys
running performance

Het Qualisys running performance systeem registreert met 12 high-speed camera’s 35 reflecterende markers op je lichaam tijdens je loopbeweging. Dit automatisch trackingsysteem wordt wereldwijd gebruikt voor lopers van alle niveau’s om betere prestaties en minder blessures te bekomen en is in deze opstelling uniek in België. Meer info

Diers
rugscan

Met deze 4D rugscan kunnen we een statische (en dynamische) analyse van je volledige ruggenwervel en bekken maken. Deze stralingsvrije scan geeft ons de mogelijkheid om snel en accuraat jouw functionele houding te analyseren. Je rugcurvatuur, stand van het bekken (kanteling en torsie), eventuele functionele scoliose,... worden hiermee gemeten.

We maken verschillende scans kort achter elkaar en kunnen de invloed van bijvoorbeeld een verhoging snel testen. Je krijgt onmiddellijk de resultaten mee die je dan verder kan bespreken met dokter, kinesitherapeut of andere medische specialist.

De resultaten over je houding kunnen ons ook extra informatie leveren over je (loop-)beweging die we aan één van onze andere analyses (schoenadvies, steunzolen, loophouding, …) kunnen koppelen. Zo kunnen we nog gerichter eventuele blessures proberen verhelpen of vermijden. Bij een vermoeden van een structureel beenlengteverschil, kan dit exact opgemeten worden met de Dexa scanner.

Deze scan kan ook afzonderlijk geboekt worden en kost €35 (reservatie via hello@runnerslab.be of +32 (0)3 775 22 13). Reken op een halfuur om deze scan te laten uitvoeren en de resultaten te bespreken.

Dexa
scanner

De DEXA scanner meet met een beperkte hoeveelheid straling je volledige lichaamssamenstelling en wordt ook gebruikt om een eventueel structureel beenlengteverschil exact op te meten. Een Dexa scan is niet toegelaten voor zwangere vrouwen.

Met de meting voor lichaamssamenstelling worden je botdensiteit, vetvrije masse, vetmassa en vetpercentage gemeten. Het lichaam bestaat namelijk uit verschillende types vetvrij weefsel (spieren, botten, organen, …) en vetweefsel. Zo krijg je een nauwkeurig overzicht van je vetpercentage en in welke zones het verdeeld is.

Deze scan kan ook afzonderlijk geboekt worden en kost €35 (reservatie via afsprakenplatform, hello@runnerslab.be of +32 (0)3 775 22 13). Reken op een halfuur om deze scan te laten uitvoeren en de resultaten te bespreken.

Om een beenlengteverschil te meten, worden beide benen afzonderlijk gescand en worden de lengte van femur en tibia (boven- en onderbeen) gemeten. Indien er een merkelijk verschil wordt gemeten, kan het nodig zijn om dit op te vangen met de nodige aanpassingen aan schoenen of steunzolen. Deze aanpassingen kunnen in ons atelier gebeuren. Om te beslissen welke verhoging moet toegepast worden, is het aangeraden om medisch advies in te winnen bij je dokter, kinesitherapeut of andere medische specialist. Gecombineerd met een Diers rugscan kunnen we ook opsporen welke invloed uw beenlengteverschil heeft op je totale houding.

Deze scan kan ook afzonderlijk geboekt worden en kost €35 (reservatie via het afsprakenplatform, hello@runnerslab.be of +32 (0)3 775 22 13). Reken op een halfuur om deze scan te laten uitvoeren en de resultaten te bespreken.

Internationale
atleten

Alle vermelde analyses zijn mogelijk, met inbegrip van taxi van/naar de luchthaven. Reken op een volledige dag om de nodige analyses uit te voeren.

Contacteer ons voor een pakket en prijs op maat via +32 (0)3 775 22 13 of prolab@runnerslab.be.

Qualisys motion capture

Het Qualisys running performance systeem registreert met 12 high-speed camera’s 35 reflecterende markers op je lichaam tijdens je loopbeweging. Dit automatisch trackingsysteem wordt wereldwijd gebruikt voor lopers van alle niveau’s om betere prestaties en minder blessures te bekomen en is in deze opstelling uniek in België.

Voor deze analyse breng je loopkledij mee met zo weinig mogelijk reflectie (voor de heren enkel een korte short of tight en voor de dames ook een sporttop of sportbh).

Complete 360°
lichaamsanalyse

 

Je volledige loopbeweging (360°) wordt van kop tot teen in kaart gebracht. Er wordt blootsvoets (of geschoeid) gemeten aan verschillende loopsnelheden. Er wordt onmiddellijk een online verslag gemaakt met meer dan 20 parameters die geanalyseerd kunnen worden.

Verbeter je
looptechniek

 

Het basisidee is om het lichaam te laten functioneren zoals het bedoeld is. Dit vermindert het risico op blessures en verbetert de loopefficiëntie en uiteindelijk ook de prestaties. We brengen niet alleen je beweging in beeld, maar bieden ook een grondige analyse en persoonlijk advies.

Gedetailleerd
verslag

 

Wij bespreken onmiddellijk enkele belangrijke aandachtspunten van je loophouding. Achteraf krijg je het uitgebreide verslag doorgestuurd met advies dat je eventueel samen met je trainer, coach, kiné,... verder kan uitwerken. Het online verslag kan je gemakkelijk delen met geïnteresseerden.

Ontdek de mogelijkheden van je lichaam

+ AANBOD

PROLAB AANBOD

We bieden bovenstaande analyses aan in verschillende pakketten. Indien je in eerste instantie meer wil weten over je voetstabiliteit en gangpatroon, kies je best voor het pakket ‘ganganalyse’. Ben je vooral geïnteresseerd in je looptechniek en –houding, dan is het pakket ‘looptechniek’ het meest geschikt. Beide pakketten kunnen aangevuld worden met optionele diensten en analyses.

Wil je hier meer over weten? Klik dan op onderstaande links voor details en kostprijs:

+ Ganganalyse
+ Looptechniek

EXTRA INFORMATIE

Voor deze analyses breng je best een loopoutfit (bij voorkeur een korte short of tight) mee en je huidige loopschoenen en eventuele steunzolen. De aankoop van schoenen of steunzolen is niet in de prijs inbegrepen.

Voor meer informatie of een pakket op maat, contacteer ons via +32 (0)3 775 22 13 of prolab@runnerslab.be

De PROLAB analyse is enkel mogelijk in onze winkel te Zwijndrecht.

Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË