07 NOVEMBER 2022   l   WEBSHOP

New Balance Hierro V7, de alleskunner onder de schoenen

Zo comfortabel dat je hem voor alles kan inzetten. De New Balance Hierro V7 laat je alle hoeken van de wereld zien, al wandelend of lopend. Op verhard of onverhard terrein.

Hierro doet alles wat je van hem vraagt

Bij Runners’ lab stelden we elkaar de vraag: “Voor wie is de New Balance Hierro V7 aan te raden?” “Voor wie niet”, was het tegenantwoord.

De New Balance Hierro V7 blinkt uit op vlak van comfort én veelzijdigheid. Is het een active walking schoen? Een vrijetijdsschoen? Een trailschoen? Een hybride loopschoen? Je kan er geen exact label opplakken. Hij doet gewoon quasi alles wat je van ‘m vraagt. En nog goed ook.

Minder gewicht, meer voordelen

Steek het succes van deze allrounder gerust op de combinatie van een zachte demping, goede grip, aangename pasvorm en betrouwbare stabiliteit. Al deze kenmerken vond je al terug in eerdere versies van de New Balance Hierro, maar deze nieuwste, zevende versie wint de hoofdprijs.

“De zevende versie duikt qua gewicht eindelijk onder de 300 gram”, vertelt Runners’ lab adviseur Nick. “Een hele verbetering! De vorige twee versies waren met ruim 330 gram wat aan de zware kant. De noppen – ook wel lugs genoemd – komen nu één millimeter dieper wat tot meer grip leidt. De goede teenbumper is eveneens een toevoeging die ik kan appreciëren. Als ik met de Hierro V7 wandel, voelt hij op eender welke ondergrond comfortabel. Tijdens een looptocht in de Alpen viel de verbeterde stabiliteit mij vooral op. Mijn liefde voor de Hierro-familie is alleen maar toegenomen.”

Green Leaf label

De opbouw van de Hierro V7 toont nog steeds veel gelijkenissen met zijn voorganger. De Vibram Megagrip buitenzool is uit hetzelfde hout gesneden en ook de middenzool heeft nog steeds het vertrouwde Fresh Foam X-materiaal. Het bovenwerk vertoont slechts kleine verschillen. Door het geweven materiaal is het iets lichter geworden. Niet onbelangrijk: van de gebruikte materialen is meer dan 50% gerecycled, organisch of restmateriaal. Het voegt nog een extra label toe aan de schoen, het Green Leaf label.

Waar knelt het schoentje?

Heeft de schoen dan echt geen zwaktes? Iedereen heeft een achilleshiel, maar we hebben er even naar moeten zoeken. De New Balance Hierro V7 heeft een tikkeltje meer moeite met technische en drassige looppaden.

“Ondanks de goede grip op rotsachtig terrein en losse ondergrond, miste ik op losse keien een klein beetje stabiliteit”, oordeelde adviseur Lander. “De zool is aangenaam zacht, ideaal voor bijvoorbeeld citytrips, maar op technisch terrein verkies ik toch een iets steviger model.”

Oordeel vooral zelf over de New Balance Hierro V7

Wil jij zelf een oordeel kunnen vellen over de New Balance Hierro V7? Kom de schoen dan testen in één van onze winkels of shop hem op onze webshop. Neem gerust contact op met ons WhatsApp-team voor meer info (+32 479 05 65 99).

Tags: New Balance

Deel dit artikel


the latest news

EVENTS

De ‘SuperHalfs’, een handvol uitdagingen om te blijven lopen

Doelen zijn er om na te streven, grenzen om te verleggen en goede voornemens… die zijn er te vaak om na drie weken in de vuilbak te belanden. Niet deze keer. Tom liet zich inspireren om een halve marathon te lopen. Een jaar later inspireert hij jou.

EVENTS

Antwerpen loopt | Stoom je samen met ons klaar voor de Antwerp 10 Miles

Noteer 5 februari alvast in je agenda. Vanaf dan nemen we je zes trainingssessies lang op sleeptouw zodat je met goede benen en een gezonde dosis zelfvertrouwen aan de start staat van de Antwerp 10 Miles. Antwerpen loopt, iedereen kan dit!

Tags: Antwerp 10 Miles, antwerpen loopt

EVENTS

Runners’ lab Social Runs | Loop met #teamrunnerslab

De Runners’ lab Social Runs lopen ook in 2023 door. Dit jaar gaan we niet op zoek naar het allermooiste loopparcours, wel naar de gezelligste babbel. Meet the team van jouw favoriete winkel!

Tags: #teamrunnerslab


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË