01 SEPTEMBER 2022   l   ADVIES

Active walking schoenen | De schoenen waarvan je niet wist dat je ze nodig hebt

Active walking. Wij doen het, jij ongetwijfeld ook. Maar doe je het met de juiste schoenen? Dat is maar de vraag.

Wandelen, we doen het allemaal

De zomer mag dan wel op zijn laatste benen lopen, wandelen doen we het hele jaar door. Of het nu tijdens een citytrip is, tijdens een dag kuieren door de winkelstraat of bij het uitlaten van de hond. We wandelen meer dan we denken. We benoemen het alleen anders. Maar dat wil niet zeggen dat je het niet met de juiste schoenen moet doen. Want hoe blij ben je als je na een dag shoppen je schoenen mag uittrekken?

Liever pijnlijke voeten dan de typische bruine, leren wandelschoenen? De fashionista in ons begrijpt dat. De adviseur in ons zoekt naar een oplossing. En die is er! Maak kennis met de schoenen waarvan je niet wist dat je ze nodig hebt.

Kentering naar active walking schoenen

“Wij zetten in op active walking schoenen”, verklapt aankoopverantwoordelijke Eddy. “Dit zijn wandelschoenen die afgeleid zijn van trail- of loopschoenen. Ze bieden meer comfort, zien er frisser uit en zijn een pak lichter dan de zware, typische wandelschoenen.

Met active walking schoenen zorgen we voor een omwenteling. Maar eigenlijk is het de logica zelve. Deze schoenen hebben alles wat jij nodig hebt om te citytrippen, te dagtrippen of je hoofd leeg te maken tijdens een deugddoende wandeling.

“Zolang je het hooggebergte niet opzoekt, ben je eigenlijk beter af met active walking schoenen. Doordat de schoenen running georiënteerd zijn, bieden ze meer demping aan rug en knieën.”

“Bij Runners’ lab hebben we recent ons aanbod uitgebreid zodat we ook meer waterafstotende active walking schoenen hebben. Vroeger hadden we amper hoge schoenen. Ook die vind je nu opnieuw bij ons. Deze zogeheten ‘Mid’ schoenen beschermen tegen plassen, hoog gras en zorgen voor meer stevigheid en stabiliteit. Dat laatste is vooral van belang wanneer je met een zware rugzak wandelt. Voor sommigen kan het ook een psychologisch steuntje zijn”, vertelt Eddy.

Runners' lab (onder)steunt jou

En dat doen we op verschillende fronten. Bijvoorbeeld door je ontelbare redenen te geven om die zetel uit te komen, minstens zoveel argumenten op je af te vuren waarom wandelen zo goed is of door allerlei tips in het rond te strooien hoe je het wandelen (nog) leuker kan maken. Heb je hier nood aan? Volg dan zeker onze social media. Al één tip geven we prijs: download de HITTA-app. Runners’ lab heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze app omdat wij geloven dat het je in beweging zet. Door op zoek te gaan naar verschillende checkpoints werk je op een speelse manier je wandeling of loopje af. Vind je het moeilijk om op je eigen houtje de deur uit te stappen? Neem dan op 23.10 deel aan het HOKA wandelevent dat we samen organiseren.

Tags: Active walking

Deel dit artikel


the latest news

EVENTS

De ‘SuperHalfs’, een handvol uitdagingen om te blijven lopen

Doelen zijn er om na te streven, grenzen om te verleggen en goede voornemens… die zijn er te vaak om na drie weken in de vuilbak te belanden. Niet deze keer. Tom liet zich inspireren om een halve marathon te lopen. Een jaar later inspireert hij jou.

EVENTS

Antwerpen loopt | Stoom je samen met ons klaar voor de Antwerp 10 Miles

Noteer 5 februari alvast in je agenda. Vanaf dan nemen we je zes trainingssessies lang op sleeptouw zodat je met goede benen en een gezonde dosis zelfvertrouwen aan de start staat van de Antwerp 10 Miles. Antwerpen loopt, iedereen kan dit!

Tags: Antwerp 10 Miles, antwerpen loopt

EVENTS

Runners’ lab Social Runs | Loop met #teamrunnerslab

De Runners’ lab Social Runs lopen ook in 2023 door. Dit jaar gaan we niet op zoek naar het allermooiste loopparcours, wel naar de gezelligste babbel. Meet the team van jouw favoriete winkel!

Tags: #teamrunnerslab


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË