12 AUGUST 2022   l   ADVIES

DNA analyse | Ready to feed the lion inside you?

Jouw lichaam beter leren kennen? Weten hoe je lichaam reageert op voedingsstoffen? Inzicht krijgen in het type sport waar jij aanleg voor hebt? Een DNA analyse beantwoordt al deze vragen. Bestel je DNA kit en laat je begeleiden door onze DNA experts.

DNA, een schat aan info

Jij en ik, we zijn totaal verschillend. Dat heeft te maken met onze eigen, unieke DNA-code waarin alle erfelijke eigenschappen zijn doorgegeven. De wetenschap van vandaag laat ons inmiddels toe om genetische variaties te analyseren, wat een schat aan informatie oplevert.

Wat kan het mij leren?

Zo kan een DNA analyse je een heleboel vertellen over jouw persoonlijke gezondheidsfactoren, fysieke prestaties, hoe je lichaam reageert op voedingsstoffen en welke voedingssupplementen voor jou zinvol kunnen zijn. Dit betekent concreet dat je meer inzicht kan krijgen in je stressgevoeligheid, aanleg voor het opbouwen van spiermassa, talent voor kracht- of duursport, ijzermetabolisme, lactose (in)tolerantie, het effect van cafeïne op je lichaam, etc.

Door de veelheid aan info over zowel algemene gezondheid als sportieve parameters, is een DNA analyse geschikt voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil optimaliseren. Bij Runners’ lab kan je vanaf nu een DNA analyse van 4Gold laten uitvoeren. Bij 4Gold hanteren ze een unieke aanpak die rekening houdt met de interactie tussen genetische varianten. In elk Runners’ lab filiaal werd bovendien één adviseur deskundig opgeleid om je na de analyse wegwijs te maken in alle resultaten. De DNA experts geven ook (vrijblijvend) advies over mogelijk voedingssupplementen.

Hoe verloopt zo’n DNA analyse?

Een DNA analyse gebeurt eenvoudigweg o.b.v. een speekselmonster dat je zelf afneemt. In onze winkels of webshop kan je een 4Gold DNA testkit aankopen waarin alle noodzakelijke tools zitten voor afname en verdere instructies. Enkele weken na het opsturen van het sample, ontvang je jouw resultaten die gebaseerd zijn op jouw genetische samenstelling. Vervolgens kan je rekenen op onze eigen DNA experts om de resultaten te overlopen en persoonlijk advies in te winnen.

Levenslang up-to-date

Omdat nutrigenetica, de wetenschap die zich bezighoudt met verbanden tussen voeding en genen, nog continu evolueert, ontvang je levenslang gratis updates over jouw DNA analyse. In het dashboard wordt jouw ruw genetisch gegevensbestand bewaard. Dit wordt continu anoniem(!) verwerkt wordt door de server. Hierdoor blijft jouw persoonlijk dashboard up-to-date en moet je bij nieuwe inzichten geen nieuwe analyse meer aankopen. Vragen? Interesse of verdere

Vragen?

Aarzel niet om ons team te contacteren via dna@runnerslab.be.

FAQs

Hoe wordt mijn DNA verzameld?

We kunnen jouw DNA analyseren dankzij een eenvoudig speekselmonster. Je hoeft enkel maar met een wattenstaafje over de binnenkant van je wang te wrijven. Doe dit bij voorkeur minimaal 30 minuten na het eten, drinken, roken of kauwen op kauwgom. Water drinken heeft geen invloed.

Moet ik regelmatig opnieuw mijn DNA laten analyseren?

Nee, jouw DNA verandert niet. Bovendien wordt jouw ruw genetisch gegevensbestand anoniem bewaard zodat je levenslang updates krijgt bij nieuwe inzichten.

Heeft iedereen zomaar toegang tot mijn gegevens?

Jij bepaalt zelf wie je toegang verleent tot jouw gegevens. Je kan ook beslissen om de toegang tot jouw data weer in te trekken. Zowel 4Gold als Runners’ lab slaan geen genetische info op. Het laboratorium waar de DNA-extractie gebeurt voldoet ook aan de AVG-wetgeving.

Wat is de kostprijs van deze analyse?

Een 4Gold DNA analyse kost €300. In deze prijs zit inbegrepen: een gedetailleerd persoonlijk rapport, een gesprek met onze DNA experts om jouw resultaten te overlopen en levenslange updates.

Is deze DNA anlyse wetenschappelijk onderbouwd?

Ondanks dat de nutrigenetica nog in volle ontwikkeling is, berust dit onderzoek op wetenschappelijke inzichten die continu worden verbeterd. Onder meer Mathieu Van der Poel en Bashir Abdi deden er al beroep op.

Tags: 4Gold, DNA analyse

Deel dit artikel


the latest news

EVENTS

De ‘SuperHalfs’, een handvol uitdagingen om te blijven lopen

Doelen zijn er om na te streven, grenzen om te verleggen en goede voornemens… die zijn er te vaak om na drie weken in de vuilbak te belanden. Niet deze keer. Tom liet zich inspireren om een halve marathon te lopen. Een jaar later inspireert hij jou.

EVENTS

Antwerpen loopt | Stoom je samen met ons klaar voor de Antwerp 10 Miles

Noteer 5 februari alvast in je agenda. Vanaf dan nemen we je zes trainingssessies lang op sleeptouw zodat je met goede benen en een gezonde dosis zelfvertrouwen aan de start staat van de Antwerp 10 Miles. Antwerpen loopt, iedereen kan dit!

Tags: Antwerp 10 Miles, antwerpen loopt

EVENTS

Runners’ lab Social Runs | Loop met #teamrunnerslab

De Runners’ lab Social Runs lopen ook in 2023 door. Dit jaar gaan we niet op zoek naar het allermooiste loopparcours, wel naar de gezelligste babbel. Meet the team van jouw favoriete winkel!

Tags: #teamrunnerslab


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË