26 NOVEMBER 2021   l   WEBSHOP

New Balance Fresh Foam X 860 | ‘Oldskool’ maakwijze kan ons nog steeds bekoren

De New Balance Fresh Foam X 860 is een onmisbaar model in het aanbod van elke loopspeciaalzaak. Versie 12 werd dan ook met plezier onthaald bij Runners’ lab en ging meteen mee in de valies van adviseur Katrien voor een fikse keuring op teambuilding.

“Nog één van de weinige gesteunde loopschoenen die er zijn”

Wat maakt de New Balance Fresh Foam X 860 nu bijzonder? We gingen eerst te rade bij Eddy D’hondt, de aankoopverantwoordelijke van Runners’ lab. “Dit model is één van de weinig gesteunde loopschoenen die momenteel nog op de markt circuleren. Zijn maakwijze is vrij ‘oldskool’ als ik het zo mag noemen. In dit model vind je namelijk nog steeds een antipronatieblok terug, hetgeen interessant is voor lopers die mediaal – dus aan de binnenzijde van de voet - extra ondersteuning kunnen gebruiken. En zo zijn er nog wel wat, want verschillende lopers knikken naar binnen met hun voet(en) wat op termijn tot blessures kan leiden.”

Adviseur Katrien laat haar licht schijnen over dit model

Naast zijn antipronerende werking wordt de Fresh Foam X 860v12 gepromoot als een degelijke en betrouwbare loopschoen. Deze nieuwste versie geniet van een stevigere hielkap en een iets zachtere middenzool voor een betere demping. Hoe deze theorie zich vertaalt in de praktijk laten we aan adviseur Katrien over.

“De Fresh Foam X 860 is een model dat in lijn ligt met één van de eerste modellen die Koen Wilssens mij destijds nog adviseerde alvorens hij CEO werd bij Runners’ lab. We zijn ondertussen al behoorlijk wat versies verder waardoor ik met plezier nog eens wilde teruggrijpen naar dit type schoen. De teambuilding met #teamrunnerslab beloofde een loopfestijn te worden. Opportuniteiten genoeg dus om deze schoen aan verschillende ondergronden, tempo’s en afstanden te onderwerpen. De Fresh Foam X 860 ging als eerste in mijn valies, en als ik erop terugblik ben ik blij dat ik hem bij me had. Dit model is een blijvertje voor mij.”

Pasvorm

“Qua schoenmaat koos ik voor mijn vertrouwde maat. Dit model is dus zeker ‘true to size’ zoals wij het noemen. Door mijn iets bredere voeten twijfelde ik in eerste instantie wel om voor de ‘Wide’ versie te kiezen, want die is er namelijk ook. De voorvoet valt echter minder smal uit dan verwacht waardoor de ‘normale’ versie in mijn geval het meest comfortabel aanvoelde.”

Gevoel tijdens het lopen

“En dan de belangrijkste vraag: Hoe voelde hij voor mij aan tijdens het lopen? Ondanks de laag Fresh Foam X voelt de schoen direct aan. Dit maakt hem ook geschikt voor tempo’s en versnellingen. Het kenmerkende steunblokje voegt duidelijk meer stevigheid toe dan wanneer je de vergelijking maakt met bijvoorbeeld de Fresh Foam X 880. Onderaan de zool zie je groeven dwars door de voorvoet lopen. Deze missen hun effect duidelijk niet, want hierdoor rolt de schoen soepel af richting de voorvoet. Voor de trailpaden liet ik deze schoen logischerwijs links liggen, maar voor de goed beloopbare stukken zoals de weg en gravelpaden trok ik ze met plezier aan. Wat mij betreft is het een ideale schoen voor rustige duurlopen, maar één die zeker ook inzetbaar is voor tempoversnellingen. Ik zou hem vooral adviseren aan lopers die (vooral onder hiel) licht overproneren.

Verkrijgbaar bij Runners’ lab

Wil je meer weten over de New Balance Fresh Foam X 860v12? Bekijk hem dan bij ons in de webshop of contacteer onze adviseurs via de WhatsApp Live Chat (+32 479 05 65 99) voor verdere vragen. Kom je dit model graag eens in onze winkels testen? Boek dan zeker een afspraak in en dan helpen we je graag verder.

Tags: New Balance, Fresh Foam 860, New Balance Running

Deel dit artikel


the latest news

EVENTS

De ‘SuperHalfs’, een handvol uitdagingen om te blijven lopen

Doelen zijn er om na te streven, grenzen om te verleggen en goede voornemens… die zijn er te vaak om na drie weken in de vuilbak te belanden. Niet deze keer. Tom liet zich inspireren om een halve marathon te lopen. Een jaar later inspireert hij jou.

EVENTS

Antwerpen loopt | Stoom je samen met ons klaar voor de Antwerp 10 Miles

Noteer 5 februari alvast in je agenda. Vanaf dan nemen we je zes trainingssessies lang op sleeptouw zodat je met goede benen en een gezonde dosis zelfvertrouwen aan de start staat van de Antwerp 10 Miles. Antwerpen loopt, iedereen kan dit!

Tags: Antwerp 10 Miles, antwerpen loopt

EVENTS

Runners’ lab Social Runs | Loop met #teamrunnerslab

De Runners’ lab Social Runs lopen ook in 2023 door. Dit jaar gaan we niet op zoek naar het allermooiste loopparcours, wel naar de gezelligste babbel. Meet the team van jouw favoriete winkel!

Tags: #teamrunnerslab


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË