15 JUNE 2021   l   WEBSHOP

Adidas Boston 10 | Dé nieuwste trainingsschoen met wedstrijdallures

De adidas Adizero Boston van weleer is niet meer. De tiende versie van dit vermaarde model kan rekenen op de revolutionaire technieken uit wedstrijdexemplaren waardoor de weg naar nieuwe records open ligt.

Shift gemaakt naar trainingsschoenen

De slagzin “Work hard, play harder” zegt het in zekere zin al. Het is voornamelijk op training dat de basis wordt gelegd om nadien op wedstrijd de snelle tijden te kunnen najagen. Nu de snelle wedstrijdschoenen hun aandeel reeds meermaals bewezen hebben, wordt meer en meer de shift gemaakt naar het ontwikkelen van al even ingenieuze trainingsschoenen.

Ingenieus is de adidas Adizero Boston 10 zeker en vast. Deze snelle trainingsschoen uit de Adizero-lijn lijkt in quasi geen enkel opzicht nog op zijn voorgangers. De middenzool werd gevoelig opgehoogd, onder de hiel werd een carbonplaat voorzien en zelfs de EnergyRods uit de gelauwerde adidas Adizero Adios Pro kregen een plaats in deze nieuwste uitgave. Was je al fan van de Boston-modellen? Dan is de kans groot dat je enthousiasme alleen maar gaat toenemen. Ben je nog niet vertrouwd met dit model? Dan is het allerminst uitgesloten dat je binnen de kortste keren warmloopt van deze nieuwste trainingsschoen. Dit model draagt het label van snelle trainingsschoen, maar kan bij de iets minder geoefende lopers evenzeer excelleren in wedstrijd.

Technisch hoogstaande nieuwigheden

Toevoeging van adidas' meest responsief foam

Naar nieuwigheden in deze schoen is het niet lang zoeken. Om te beginnen kan je maar moeilijk naast zijn veel dikkere middenzool kijken. De reden is de toevoeging van een laag LightstrikePRO-foam bovenop het Lightstrike EVA-foam voor een nog betere loopervaring. Terwijl de LightstrikePRO je een onevenaarbare energieteruggave verschaft, zorgt de onderste laag voor een duurzame demping. Daardoor zal hij minder snel uitgeblust zijn dan de pure wedstrijdschoenen.

Verrijkt met carbon onder hiel

De toevoeging van carbon in wedstrijdschoenen beroerde de afgelopen periode de hele loopwereld. Het succes begint zich nu ook voort te zetten in snelle trainingsschoenen. De Adizero Boston 10 kan eveneens rekenen op dit licht, maar stevig materiaal. Geen plaat over de volledige lengte, maar wel eentje net onder de hiel. Deze zorgt voor nog meer responsiviteit terwijl het je stabiliteit continu monitort.

EnergyRods uit adidas Adizero Adios Pro

De EnergyRods bewezen al van grote meerwaarde te zijn in de recordbrekende adidas Adizero Adios Pro. Deze buigvaste carbonstaven die het middenvoetsbeen nabootsen beperken het energieverlies en zorgen voor een krachtige afzet. Een deel van de impact tijdens het lopen nemen zij voor hun rekening met als gevolg dat jouw lichaam het minder zwaar te verduren krijgt.

Ultralicht bovenwerk voldoet aan alles en meer

Om het plaatje helemaal af te maken kan dit model rekenen op een sterk mono-mesh bovenwerk voor een optimale ventilatie. De sokconstructie perfectioneert de pasvorm en ondersteunt waar nodig tijdens het lopen. De anti-slip padding zorgt bovendien voor extra stevigheid door je hiel en enkel stevig vast te zetten.

“Boston 10 doet op verschillende vlakken beter”

Deze extraordinaire trainingsschoen wil maar één ding: ervoor zorgen dat jij het uiterste uit jouw training en wedstrijd kan halen. “Run every day like race day”, luidt het bij adidas. #teamrunnerslab kreeg de uitgelezen kans om dit model even aan een testrondje te onderwerpen. Adviseur Yannick Michiels ging meteen voor 16 km in zijn nieuwe paar.

“Het was een geslaagde eerste test met de Boston 10. Ik liep in het verleden al met vorige versies van dit model, maar deze doet voor mij persoonlijk op verschillende vlakken beter. Ik hou van de hogere stackheight en ook de pasvorm zit veel aangenamer. Het bovenwerk sluit nog steeds mooi aan rond de voet, maar voelt veel ruimer. Dankzij de vernieuwde slijtzool lijkt hij mij ook veel duurzamer dan zijn voorgangers. Naar stabiliteit toe heb ik eveneens geen klagen en ik denk dat lopers die licht proneren er zeker ook mee overweg kunnen. Dat er carbon in verwerkt zit vind ik naar herstel toe een groot pluspunt. In mijn ogen is het een ideaal model voor mensen die een schoen zoeken waarmee ze zowel wedstrijden kunnen lopen als kunnen trainen. Ikzelf zal de Boston 10 vooral aantrekken voor mijn snelle duurlopen en tempotrainingen. Voor de echt goed getrainde lopers zal hij voor wedstrijden net iets te zwaar aanvoelen, maar voor het gros van de lopers is hij inzetbaar voor verschillende type inspanningen en dus ook wedstrijden.”

Vanaf nu verkrijgbaar bij Runners’ lab

De adidas Adizero Boston 10, de nieuwste trainingsschoen met wedstrijdallures in ons gamma, is zowel online als in de winkels beschikbaar. Maak een afspraak om dit model te komen testen a.d.h.v. onze footscan®-technologie of koop hem meteen in onze webshop.

Tags: Adizero Boston 10, Runners' lab Athletics Team, adidas running, Team Runners' lab, adidas

Deel dit artikel


the latest news

ADVIES

Check, check, dubbelcheck: wat zit er in mijn wedstrijdtas?

De langste, zwaarste trainingen zijn achter de rug. De gezonde stress begint te borrelen en dat ene rode cirkeltje in je agenda komt nu wel heel dichtbij. Dat wil maar één ding zeggen: it's marathon time.

Tags: roadtoberlin, marathon

SPORTKLEDING

Durf jij je te wagen aan een illegaal snelle loopschoen?

Huh, illegaal? Absoluut. Met de Prime X 2 Strung kleurt adidas ver buiten de lijntjes. Sterker nog, het merk drijft zelfs de spot met het officiële wedstrijdreglement.

Tags: Carbonschoen, adidas, adidasrunning, Loopschoenen

ADVIES

Waarom stokken net zo essentieel zijn als trailschoenen tijdens het traillopen

Vederlicht, maar zo stevig als een rots. LEKI trailstokken zijn een absolute must tijdens het lopen in hooggebergte, op lange hellingen en zelfs op vlakke stukken bij ultraruns. Lees hier de voordelen.

Tags: Trailstokken, LEKI


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË