31 MAY 2021   l   WEBSHOP

Saucony Endorphin-collectie | Tweede editie completer dan ooit

De Saucony Endorphin-collectie kan haast niet completer zijn. Met een razendsnelle en vernieuwde wedstrijdschoen, temposchoen, comfortabele trainingsschoen én binnenkort ook een trailschoen hebben ze een exemplaar klaarstaan voor al je loopjes.

Born to run

De Endorphin-collectie mag dan wel amper een jaar oud zijn, Saucony is geen ‘new kid on the block’. Sinds 1898 proberen zij hun passie voor het lopen over te brengen door onder meer loopschoenen uit te brengen. Ze zijn gestart aan de oevers van de Saucony Creek in Pennsylvania, waar ze ook hun naam aan te danken hebben. Geleidelijk aan konden ze hun stempel wereldwijd steeds steviger doordrukken.

Drie modellen, drie verschillende snelheden

Vorig jaar bracht Saucony met veel trots hun Endorphin-collectie uit die bestond uit drie modellen met elk een andere kenmerkende eigenschap. De Endorphin Shift werd uitgespeeld als trainingsschoen, de Endorphin Speed als temposchoen, maar hun belangrijkste troefkaart was de Endorphin Pro. Deze carbonschoen was en is nog steeds de snelste schoen ooit van Saucony. Ze schakelden voor de ontwikkeling van dit model twaalf atleten van wereldklasse in om een tiental prototypes uitvoerig te testen alvorens een definitief model te ontwerpen. Het werd een geslaagde testronde want naast een zesde plaats op de befaamde New York Marathon, werd er met de hulp van deze schoen ook een Amerikaans record op de 25 kilometer neergezet.

Nadat verschillende elite-atleten zoals Molly Huddle en Molly Seidel hun verbeterpunten hadden aangekaart, werd de schoen uitvoerig getest bij een ruimer publiek. Het strijdplan van Saucony was namelijk een wedstrijdschoen op de markt brengen die atleten van elk niveau richting persoonlijke records kon stuwen, onafhankelijk van hun snelheid en loopefficiëntie.

Endorphin-collectie begint aan tweede hoofdstuk

Ondertussen maakt de tweede versie van deze populaire carbonschoen zijn debuut en zit er ook een tweede editie van de Endorphin Shift en Speed in de pijplijn. Daarnaast maakt de Endorphin Trail weldra zijn intrede. De Endorphin Pro 2 moet echter opnieuw het paradepaardje van de collectie worden en kan bijgevolg weer rekenen op alle geprezen technologieën.

Het ultralichte en responsieve PWRRUN PB-foam, de vooruitstuwende carbonplaat en SpeedRoll-technologie voor een vlotte afrol zijn één voor één weer aanwezig. De optimalisatie zit ‘m vooral in de pasvorm met een verbeterde ondersteuning aan de hiel en een hertekend bovenwerk. Het voorkomen van de schoen straalt dankzij zijn raceprint ook één en al snelheid uit. Om het met de woorden van Saucony te zeggen: ‘These shoes weren’t made for chasing personal bests. They were made for smashing them.’

Gekende modellen verbeterd, langerwachte komst van de Endorphin Trail

Saucony zet breed in door niet enkel op wedstrijdschoenen te focussen. Dankzij hun veelzijdige collectie kunnen ze een schoen naar voor schuiven voor eender welk type training. De Endorphin Speed en Endorphin Shift werden bijgevolg eveneens onder handen genomen en krijgen binnenkort ook een ‘twee’ achter hun naam. Bij deze nieuwe versies werd er voortgebouwd op hun eerdere successen, met hier en daar nog enkele belangrijke verbeterpunten. De temposchoen zal opnieuw snelheid kunnen maken dankzij de nylonplaat en het superlicht PWRRUN PB-foam. De Endorphin Shift zal dan weer voor je klaarstaan als het tempo iets naar beneden mag. Zijn stabiel platform zal voor extra comfort zorgen tijdens het lopen.

Tenslotte maakt de Endorphin Trail voor het eerst zijn opwachting. Zijn komst zorgt ervoor dat de SpeedRoll-technologie voor het eerst ook op onverharde terreinen zijn ding mag doen. Samen met het PWRRUN PB-foam voor een maximale demping en de PWRTRAC buitenzool voor een uitstekende grip zal je stevig kunnen doortrekken op moeilijker beloopbare ondergronden. In alle vier de modellen werd voor het bovenwerk overigens gebruik gemaakt van gerecycled materiaal.

"Eerste reeks heeft zijn strepen zeker en vast verdiend”

Eddy D’hondt, aankoopverantwoordelijke bij Runners’ lab, liet zijn licht schijnen over de nieuwe collectie. “De eerste Endorphin-collectie was een grote meerwaarde voor een merk als Saucony. Deze modellen hebben het afgelopen jaar zeker en vast hun strepen verdiend. De Endorphin Pro draaide dan ook lang mee in de top drie van onze carbonschoenen. Prijs-kwaliteit is het bovendien een uitstekend keuze, want naar duurzaamheid toe scoort hij opmerkelijk goed. Daar staat dan wel tegenover dat ze een fractie zwaarder zijn. Ook de Endorphin Speed heeft zich al bewezen. De Endorphin Shift vond ik persoonlijk heel stevig. Daar moet je voor zijn.”

“De tweede versie van de Endorphin-modellen kunnen rekenen op een hertekend bovenwerk waardoor ze soepeler en dynamischer aanvoelen. De Endorphin Trail is echter de ultieme verrijking van deze reeks. Ik vind het nu al een geweldig model met een fenomenale grip. In mijn ogen is het een schoen die alles aankan, zowel de ultralange als de kortere afstanden”, aldus Eddy.

Verkrijgbaar bij Runners’ lab

De Saucony Endorphin Pro is vanaf nu verkrijgbaar bij Runners’ lab, zowel online als in de winkel. Bekijk deze carbonschoen online voor meer info of maak een afspraak in één van onze winkels om dit model te ontdekken en je verder te laten adviseren.

De Saucony Endorphin Speed 2 (midden juni), Trail (midden juli) en Shift 2 (begin augustus) zullen binnenkort ook bij ons in de (online) winkels liggen. Hou zeker onze sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven.

Tags: Carbonschoen, Endorphine-collectie, Saucony

Deel dit artikel


the latest news

EVENTS

De ‘SuperHalfs’, een handvol uitdagingen om te blijven lopen

Doelen zijn er om na te streven, grenzen om te verleggen en goede voornemens… die zijn er te vaak om na drie weken in de vuilbak te belanden. Niet deze keer. Tom liet zich inspireren om een halve marathon te lopen. Een jaar later inspireert hij jou.

EVENTS

Antwerpen loopt | Stoom je samen met ons klaar voor de Antwerp 10 Miles

Noteer 5 februari alvast in je agenda. Vanaf dan nemen we je zes trainingssessies lang op sleeptouw zodat je met goede benen en een gezonde dosis zelfvertrouwen aan de start staat van de Antwerp 10 Miles. Antwerpen loopt, iedereen kan dit!

Tags: Antwerp 10 Miles, antwerpen loopt

EVENTS

Runners’ lab Social Runs | Loop met #teamrunnerslab

De Runners’ lab Social Runs lopen ook in 2023 door. Dit jaar gaan we niet op zoek naar het allermooiste loopparcours, wel naar de gezelligste babbel. Meet the team van jouw favoriete winkel!

Tags: #teamrunnerslab


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË