WEBSHOP OPEN 24/7 | Contacteer onze adviseurs via WhatsApp (+32 479 05 65 99) voor LIVE CHAT van maandag t/m zaterdag tussen 9u30 en 18u00.

 

Voor SCHOENADVIES werken we uitsluitend OP AFSPRAAK. Boek op voorhand jouw persoonlijke afspraak voor 30 minuten één-op-één advies. Lees hier meer.

AfspraakMaak een afspraak
22 FEBRUARY 2021   l   WEBSHOP

Merk in de kijker | BLACKROLL® vermindert spierpijn en bevordert herstel

Oorspronkelijk focuste BLACKROLL® op atleten. Dat deden ze door producten te ontwikkelen die aan de hand van zelfmassage spierpijn konden verlichten. Inmiddels zijn hun producten veel breder inzetbaar. Lees hier alles over de BLACKROLL®-producten.

BLACKROLL® maakt komaf met pijnlijke spieren

BLACKROLL® vond in 2007 zijn oorsprong in Duitsland. Vandaag wordt daar nog steeds de meerderheid van hun producten geproduceerd. Doorheen de jaren veranderde hun visie en groeide hun aanbod. Hoewel ze in de beginperiode enkel focusten op atleten, zijn hun producten nu toegankelijk voor een breder publiek.

Iedereen kan profiteren van deze producten:
  • Mensen die hun spieren willen laten ontspannen.
  • Mensen die willen afrekenen met pijn.
  • Mensen die hun spieren sneller willen laten herstellen.
  • Mensen die sterker willen worden.
Om dit te realiseren werkt een team van wetenschappers, medische professionals, therapeuten en atleten nauw samen. Zo zijn ze er zeker van dat de producten door middel van zelfmassage hun doelen waarmaken.

Wat is het doel van BLACKROLL® producten?

De BLACKROLL®-producten in ons assortiment zijn speciaal ontwikkeld om aan ‘self myofascial release’ te doen. Dit wil zeggen dat ze pijnpunten in je spieren, de zogenaamde triggerpoints, opsporen. Je rolt enkele minuten over deze plaats en zet druk met je eigen lichaamsgewicht. Hierdoor zal de spierpijn afnemen, verbetert de doorbloeding en verloopt je hersteltijd na een inspanning sneller.

Niet alleen sporters hebben hier baat bij. Zelfmassage doet ook wonderen na een lange dag zitten of eenzijdige belasting tijdens dagdagelijkse activiteiten. De korte pijn waar je tijdens de massage door moet, is het achteraf meer dan waard.

Foam rollers van BLACKROLL®

Foam rollers zijn er in verschillende maten en vormen. Dat is niet om het ingewikkeld te maken, maar wel om nog breder inzetbaar te zijn.

De BLACKROLL® standaard foam roller is een ideaal instapmodel. Wanneer je iets meer uit je massage wil halen, is de BLACKROLL® Groove standaard foam roller de volgende stap. De groeven op het oppervlak zorgen voor een licht vibrerend effect tijdens het rollen en leiden tot een sterker massage-effect. De uitholling van de BLACKROLL® twin foam roller spaart het midden van je ruggengraat. Dat is dan weer ideaal voor je rug. De structuur van het materiaal in het middelste deel zal minder druk geven, maar zal wel de huid stimuleren. De kuit is eveneens makkelijk los te maken met dit model.

Tenslotte is er nog de BLACKROLL® mini flow foam roller. Deze kleinere versie maakt dat er intensief gewerkt kan worden op kleinere oppervlakken zoals de voeten, handen, armen…

BLACKROLL® Fascia ball

De BLACKROLL® Fascia Ball 08 heeft dezelfde werkwijze als de foam rollers. Hij kan dankzij zijn kleine omvang en vorm specifiekere of moeilijk bereikbare plaatsen bereiken. Denk hierbij aan je nek, schouders, borst of dieper gelegen spiergroepen.

BLACKROLL® Weerstandsbanden

De BLACKROLL® Loop Band Sets weerstandsbanden vormen een perfect middel om blessures tegen te gaan. Je kan met deze banden en de juiste oefeningen kleinere spierketens versterken en je stabiliteit verbeteren. Dankzij de verschillende sterktes in banden kan je makkelijk variëren in oefeningen en blijft het ook uitdagend.

BLACKROLL® Running box

Wil je zeker zijn dat je alle ‘essentials’ in huis hebt? De BLACKROLL® Running Box bevat een mix van de belangrijkste producten die elke loper kan gebruiken. Een ideale ondersteuning van jouw looptrainingen.

BLACKROLL® App

De massage moet je volledig zelf doen, maar toch laat BLACKROLL® je niet aan je lot over. Ze begeleiden je met hun gratis app aan de hand van afbeeldingen, instructies en filmpjes doorheen het hele proces. Ze helpen je bij het verlichten van pijn en hebben ook allerlei tips om je herstel te promoten na een inspanning. Daarnaast delen ze zelfs tips om je (kleine) spiergroepen te versterken. Daarbij kunnen de BLACKROLL® Loop Band Sets ongetwijfeld ook helpen.

Recyclebare materialen

BLACKROLL® houdt rekening met het duurzaamheidsaspect. Een verantwoorde productie die het ecosysteem niet te hard onder druk zet is één van de prioriteiten van het merk. Het foam in hun producten is ook 100% recyclebaar, vrij van chemicaliën en voldoet aan strikte kwaliteitseisen. Hun ecovriendelijk karakter trekken ze ook door naar hun verpakking die voor 90% uit gerecycleerd materiaal bestaat.

BLACKROLL® bij Runners’ lab

Als premium dealer van BLACKROLL® zijn wij bij Runners’ lab heel trots dat een groot deel van hun assortiment in ons eigen ‘branded’ jasje is gestoken. Deze producten zijn stuk voor stuk verkrijgbaar bij Runners’ lab, zowel online als in onze fysieke winkels. Ontdek online meer info of kom langs in één van onze winkels om ze te ontdekken en voor persoonlijk advies.

Tags: Blackroll, Merk in de kijker


the latest news

RUNNERS' LAB

Eerste Runners’ lab Experience Center komt naar Antwerpen!

Hello Antwerp! Hier zijn we dan. Tijdens het eerste weekend oktober openen wij een nieuwe vestiging in Antwerpen. Onze werkwijze blijft dezelfde, al gaan we deze keer nog een tikkeltje verder. Ontdek snel meer over het Runners’ lab Experience Center.

Tags: Runners' lab Experience Center, Runners' lab Antwerp

WEBSHOP

Het prijskaartje van je technische loopkleding ontleed

Kocht je ooit al loopkleding in één van onze winkels? Dan heb je ‘t vast al gemerkt. Het prijskaartje ligt soms iets hoger. De reden? Het gaat om betere loopkleding. Maar wat houdt dat nu net in: ‘beter’? We leggen het voor je uit.

Tags: webshop

TEAM RUNNERS' LAB

UTMB Senne | Op het punt staan van opgeven, maar dan was er die Spanjaard

2.347 moedwillige atleten stonden afgelopen vrijdag aan de startlijn van de UTMB. ‘Slechts’ 1.521 onder hen haalden de finish van deze mythische tocht van 170 km. Senne De Schouwer, adviseur in Zaventem, was één van hen. Lees hier zijn verhaal:

Tags: Ultra Trail du Mont Blanc, UTMB, Team Runners' lab


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË