05 NOVEMBER 2020   l   WEBSHOP

New Balance | Team Runners' lab test Fresh Foam loopschoenen

New Balance blijft geloven in de sterktes van de Fresh Foam 860, 880 en 1080, die bijgevolg een make-over kregen. #teamrunnerslab kon niet anders dan deze modellen voor jou uit te testen. Hun nieuwste trailschoen moest er eveneens aan geloven.

Testpanel

Het aanbod aan (trail)loopschoenen is overdonderend. Om zeker te zijn dat we bij Runners’ lab de juiste schoen aan de juiste loper verkopen en we een gefundeerd advies kunnen formuleren, testen onze adviseurs regelmatig ons gamma uit. Deze keer werden vier modellen van New Balance doorgelicht. Niets ontging de kennersogen van onze adviseurs en alles werd nauwkeurig neergepend. Hun rapport over de New Balance Fresh Foam 860, 880, 1080 en Hierro leest u hieronder.

New Balance Fresh Foam 860 – “Eentje uit de goeie ouwe tijd”

De meest recente versie van de Fresh Foam 860 kan wellicht elke loper bekoren die stabiliteit zoekt in een schoen. Bij het vervaardigen van deze antipronatieschoen baseerde New Balance zich op gegevens van tal van sporters om een goede ondersteuning en comfort te kunnen bieden. De versteviging in de middenzool en de inbreng van een dunne laag Fresh Foam in de tussenzool zijn twee innovaties die uit dat onderzoek voortvloeiden. Maakt deze 860 zijn naam als stabiele trainingsschoen wel degelijk waar? Onze adviseurs onderzochten het, wij noteerden aandachtig.

“Op zich vind ik dit een goede schoen, zeker bij overpronatie. Hij is vrij traditioneel gesteund met een steunblok aan de binnenkant en beschikt over een stevige, diepe hielkap. Je voet zit goed vast, dus wat dat betreft klopt het wat ze over de stabiliteit zeggen. Het tussenmateriaal is bovendien heel solide en scoort naar mijn mening beter dan het materiaal in de 880. Ondanks hun comfortabele pasvorm heb je niet het gevoel dat je voet wegzakt in een kussen. Deze dynamische en directe trainingsschoen is in mijn ogen ideaal voor langere afstanden. Het is een schoen zoals ze die in de ‘goeie ouwe tijd’ maakten: rechttoe rechtaan.”

New Balance Fresh Foam 880 – “Juiste balans tussen reactiviteit en demping”

De Fresh Foam 880 is een trainingsschoen die beschikt over de lichte, maar goed dempende Fresh Foam X middenzool. Via een laser werden kleine inkepingen gemaakt in de zijkant van deze zool voor een meer verend gevoel tijdens het lopen. De hielkap werd dan weer uit dikker materiaal vervaardigd zodat de hiel goed omsloten is en de beweging van de hiel gecontroleerd verloopt. Als bovenwerk ging de voorkeur naar het goed ademend, maar toch stevig hypoknit materiaal. Deze schoen komt uit dezelfde familie als de 860, maar moet de lopers met een meer neutrale voetafrol bekoren. Kon hij ook onze adviseurs charmeren?
new-balance-fresh-foam-880-runnerslabnew-balance-fresh-foam-880-runnerslab
“Deze schoen is geen snelheidsduivel, maar voor een duurloop zou ik zeker voor deze schoen durven kiezen. Bij het aanpassen voelde de schoen eerst heel zacht en plushy aan. Van zodra ik op lopen overschakelde, ervaarde ik een goede mix van comfort, stijfheid en demping. De balans tussen de reactiviteit en demping zat zeker juist. De soepelheid van deze schoen viel mij ook op. In vergelijking met zijn voorganger rolt hij soepeler af. Mede dankzij de fijne pasvorm vind ik dit de perfecte go-to trainingsschoen.”

New Balance Fresh Foam 1080 – “Goede demping en comfort duidelijk voelbaar”

new-balance-fresh-foam-1080-runnerslabDe Fresh Foam 1080 gaat een stapje verder qua demping en comfort in vergelijking met de twee hierboven. De verbeterde Fresh Foam X middenzool is dikker en zachter in vergelijking met de modellen uit de 800-familie. De laser incisies in deze zool zorgen ook in dit model voor een betere veerkracht en eersteklas demping. Dit model onderscheidt zich vooral door zijn ‘bootie’ bovenwerk dat als een sok rond je voet zit voor extra comfort. De futuristische hielkap spreekt eveneens tot de verbeelding en heeft als taak het goed omsluiten van de hiel. Tenslotte is er nog de licht gebogen buitenzool die de voetafrol bevordert. Zit de schoen even comfortabel als hij laat uitschijnen?

“Comfortabel? Zeker en vast! De zachtheid en het comfort van de schoen kwam meteen bovendrijven bij het aantrekken. De goede demping was ook duidelijk voelbaar. Naar pasvorm toe sluit dit model heel mooi aan rond de voet, met dank aan het soepel bovenwerk. De schaduwzijde hieraan is dat hij moet inboeten op vlak van stabiliteit. Voor lang en traag werk zit je zeker goed met deze schoen, maar wanneer je door de bochten wil scheuren zou ik de voorkeur geven aan een 880 of 860. De look van deze schoen is trouwens mooi meegenomen, al is dat veruit mijn laatste bekommernis.”

New Balance Fresh Foam Hierro – “Veelzijdige schoen voor offroad avontuur”

New Balance zweert niet alleen bij het Fresh Foam-materiaal voor zijn loopschoenen voor op de weg. Ook in deze trailloopschoen kreeg dit materiaal een centrale positie. De middenzool is volledig vervaardigd uit dit responsief foam, wat voor een soepele afwikkeling en een goede ondersteuning moet zorgen. De Vibram Megagrip buitenzool beschikt over noppen die strategisch gepositioneerd zijn om een goede grip en stabiliteit te kunnen garanderen. Het ademend mesh in het bovenwerk werd verstevigd met een dun laagje rubber aan de rand voor een goede bescherming. De avonturiers onder de adviseurs wisselden het asfalt in voor een ruwer looppad.
new-balance-fresh-foam-hierro-runnerslabnew-balance-fresh-foam-hierro-runnerslab
“Ik had meteen zin om te ‘crossen in de bossen’. De schoen zat als gegoten: geweldig zacht en comfortabel. De pasvorm is vrij ruim, maar dat gaat niet ten koste van de stabiliteit. Het is een veelzijdige schoen, want niet alleen offroad scoorde hij. In de bossen was de goede grip merkbaar, maar ook op het asfalt viel de goede demping en souplesse op. Een kleine bemerking is misschien de iets mindere reactiviteit en ‘bulky’ afwerking, maar de slijtvaste zool maakt dat zonder meer goed. In aanloop naar ultratrails zal ik voor duurtrainingen en herstelloopjes deze schoen zeker nog bovenhalen.”

Persoonlijk advies op maat

Het vinden van een geschikte loopschoen blijft echter heel individueel. Wil je zeker zijn dat één van deze schoenen geschikt zijn voor jou? Maak dan een afspraak en kom langs in onze winkels zodat onze adviseurs dit aan de hand van een individuele loopanalyse kunnen nagaan. Onze adviseurs staan ook van maandag tot zaterdag voor je klaar met online advies via onze WhatsApp live chat, dus aarzel niet om hen te contacteren (+32 479 05 65 99).
  • Maandag t/m zaterdag | 09:00 -18:00
Alle berichten die buiten de live momenten gestuurd worden, worden zo snel mogelijk beantwoord.

Tags: Fresh Foam Hierro, Fresh Foam 1080, Fresh Foam 880, Fresh Foam 860, New Balance Running, Team RunnersLab

Deel dit artikel


the latest news

EVENTS

De ‘SuperHalfs’, een handvol uitdagingen om te blijven lopen

Doelen zijn er om na te streven, grenzen om te verleggen en goede voornemens… die zijn er te vaak om na drie weken in de vuilbak te belanden. Niet deze keer. Tom liet zich inspireren om een halve marathon te lopen. Een jaar later inspireert hij jou.

EVENTS

Antwerpen loopt | Stoom je samen met ons klaar voor de Antwerp 10 Miles

Noteer 5 februari alvast in je agenda. Vanaf dan nemen we je zes trainingssessies lang op sleeptouw zodat je met goede benen en een gezonde dosis zelfvertrouwen aan de start staat van de Antwerp 10 Miles. Antwerpen loopt, iedereen kan dit!

Tags: Antwerp 10 Miles, antwerpen loopt

EVENTS

Runners’ lab Social Runs | Loop met #teamrunnerslab

De Runners’ lab Social Runs lopen ook in 2023 door. Dit jaar gaan we niet op zoek naar het allermooiste loopparcours, wel naar de gezelligste babbel. Meet the team van jouw favoriete winkel!

Tags: #teamrunnerslab


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË