Sinds maandag 2.11 zijn onze winkels tijdelijk GESLOTEN.
 
WEBSHOP OPEN 24/7 !
We zijn 7/7 beschikbaar voor advies via WhatsApp LIVE CHAT: +32 479 05 65 99.

  • Maandag t/m vrijdag | 09:00 - 20:00
  • Zaterdag en zondag | 09:00 - 18:00

27 OCTOBER 2020   l   RUNNERS' LAB EXCLUSIVE

HOKA ONE ONE onthult hun lichtste schoen met carbonplaat

Is de HOKA ONE ONE Rocket X de nieuwste must-have wedstrijdschoen waarmee je al je persoonlijke records platwalst? Dit energieke en voortstuwende model met carbonplaat is ertoe in staat!

HOKA ONE ONE is een piepjong sportmerk. Pas in 2009 zag het Franse sportmerk het levenslicht. Toch maakte het meteen naam en faam met hun (trail)loopschoenen met opmerkelijk dikke, maar ultralichte en comfortabele zool. De koning van de dempingsschoenen was geboren. Ondanks hun reputatie van dempende en comfortabele trainingsschoenen werkte HOKA ONE ONE zich binnen in het wedstrijdcircuit. Met de ‘Time To Fly’ collectie verschoof hun focus van dempende trainingsmodellen naar responsieve en ultralichte snelle wedstrijdschoenen. Wat weinigen weten is dat HOKA ONE ONE quasi gelijktijdig met Nike de carbonplaat (her)introduceerde. Deze carbonplaat is opnieuw terug te vinden in hun Rocket X-model, de nieuwste wedstrijdschoen voor korte afstanden.

Debuut met carbonschoenen

HOKA ONE ONE debuteerde met de Carbon Rocket in de categorie wedstrijdschoenen met carbonplaat. De release van deze schoen stond gepland voor 2016, maar werd uitgesteld zodat er nog verdere verbeteringen aangebracht konden worden. Deze vertraging maakte dat Nike alle eer opstreek en als de grondlegger van de carbonplaat gezien wordt. Deze atypische HOKA ONE ONE schoen beschikt over een relatief dunne tussenzool, waardoor zijn snelle karakteristieken meteen in het oog springen.

Start van project X

De HOKA ONE ONE Carbon X is nog zo’n schoen uit de ‘Time To Fly’ collectie en draait ondertussen al vlot mee op de markt. Deze snelle wedstrijdschoen maakte in 2019 zijn entrée langs de grote poort aangezien de lancering van deze Carbon X gepaard ging met ‘s werelds beste prestatie op de 50 mijl. De Amerikaan Jim Walmsley liep in 2019 een slordige 80,5 kilometer in amper 4u50:07. Deze carbonschoen gaf daarmee zijn visitekaartje van ideale wedstrijdschoen voor lange afstanden af. Zijn design mag dan misschien wel iets zwaarder zijn in vergelijking met andere carbonschoenen, het rendeert overduidelijk op het langere werk. Ook op vlak van duurzaamheid scoort deze schoen immens hoog in vergelijking met zijn concurrenten. Voeg aan deze onuitputbare snelheidsmachine nog de Meta-Rocker toe voor een soepele afrol en het veerkrachtig PROFLY X-schuim voor een buitengewone demping en je hebt meteen een verklaring voor het succes. Dankzij zijn stabiliteit wint hij ook je vertrouwen tijdens tempotrainingen.

Raketlancering

hoka-one-one-rocketx-runnerslab-webshopNu is het de beurt aan de Rocket X om de markt te veroveren. Het Franse merk schakelde over van (ultra)lange afstanden, het handelsmerk van de Carbon X, naar het snellere en kortere werk waar de Rocket X in uitblinkt. De allernieuwste snelle schoen van HOKA ONE ONE kent gelijkenissen met de Carbon Rocket. De responsieve carbonplaat, zijn relatief dunne tussenzool, lichte EVA middenzool en Meta-Rocker systeem zijn allemaal terug te vinden in dit model. Toch pakten ze het niet volledig identiek hetzelfde aan. Nog nooit maakte HOKA ONE ONE een lichtere schoen dan deze. Dat ging echter niet ten kosten van de stabiliteit van de schoen want die blijft voortreffelijk. Dankzij zijn stevige hiel ervaar je ook een uiterst goede ondersteuning. Ondanks zijn veel dunnere zool en het bijkomend gevolg dat je voet lager bij de grond zit, zijn afstanden tot en met een halve marathon zo gepiept met deze snelle racer. Meer een specialist van het pistewerk? Ook hiervoor stelt de schoen zich kandidaat. Nogmaals, is de HOKA ONE ONE Rocket X de nieuwste must-have wedstrijd- of temposchoen waarmee je al je persoonlijke records platwalst? Het zou zomaar kunnen! Deze carbonschoen verbleekt allesbehalve naast de certitudes binnen deze categorie. Voel je niet alleen snel, maar wees ook effectief snel!

Exclusief bij runners' lab beschikbaar

Vanaf 2 november is de Rocket X exclusief verkrijgbaar in onze webshop en fysieke winkels. Wil je zeker zijn dat je een paar te pakken krijgt? Wees er snel bij voor dit uniek exemplaar en plaats nu al je reservering. Ontdek ook de volledige ‘Time To Fly’ collectie in onze webshop.

Tags: HOKA ONE ONE Rocket X, HOKA ONE ONE, runners' lab exclusive


the latest news

WEBSHOP

Afhaalmomenten voor online bestellingen tijdens lockdown

Runners' lab biedt zijn klanten vanaf nu een extra service aan. Op maandag, woensdag en vrijdag kan je jouw pakketje of retour in één van onze vier winkels afhalen of binnenbrengen.

Tags: lockdown, webshop

WEBSHOP

Comfortabel sporten in de kou dankzij deze tips

Het weer heeft vaak een eigen willetje, maar wat je aantrekt heb je wel zelf in de hand. Wapen je eenvoudig tegen de kou met amper drie lagen. Het 3-lagensysteem in een notendop:

Tags: winter, jassen, sportkleding, 3-lagensysteem, baselayer, webshop

WEBSHOP

Runners' lab checklist na online aankoop van loopschoenen

Online loopschoenen gekocht? Lees dan hier onze tips en richtlijnen om na te gaan of de schoen goed zit.

Tags: online shop


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË