WEBSHOP OPEN 24/7 | Contacteer onze adviseurs via WhatsApp (+32 479 05 65 99) voor LIVE CHAT van maandag t/m zaterdag tussen 9u30 en 18u00.

 

Voor SCHOENADVIES werken we uitsluitend OP AFSPRAAK. Boek op voorhand jouw persoonlijke afspraak voor 30 minuten één-op-één advies. Lees hier meer.

AfspraakMaak een afspraak
17 OCTOBER 2020   l   EVENTS

Evenement uitgesteld | Runners’ lab strikt unieke wedstrijdlocatie voor 5K Speed Run

Zondag 25 oktober zal het bekende racecircuit in Zolder even niet het decor zijn van snelle racewagens. De snelle omloop zal die dag in dienst staan van de Runners’ lab 5K Speed Run.

Met amper twee kleine klimmetjes en vooral veel lange rechte stukken heeft dit unieke parcours alles om records te doen sneuvelen. Er zal dan ook jacht gemaakt worden op het Europese record dat met 13’18 voorlopig op naam staat van de Fransman Jimmy Gressier. Isaac Kimeli en Robin Hendrix, de speerpunten van het Runners’ lab Athletics Team, verkeren alvast in goeden doen en zijn gebrand op deze snelle tijd. Op het Belgisch kampioenschap tien kilometer op de weg zette het duo nog de respectievelijk tweede en vierde tijd ooit neer in ons land. Die hoogvorm hopen ze tijdens de Runners’ lab 5K Speed Run opnieuw te verzilveren.

Belgische top tekent present

Zowel Isaac als Robin kunnen nog geen referentiewaarden voorleggen op een vijf kilometer op de weg. Op de piste kunnen ze dat wel. Isaac kwam vorig jaar tot 13’13”02, Robin zette in datzelfde jaar een tijd van 13’19”50 neer. Het duo beschikt dus absoluut over de kwaliteiten om in de buurt te komen van die Europese recordtijd. Een duik onder de 13'30 volstaat overigens om in de Europese top tien aller tijden te komen. De aanwezigheid van enkele sterke concurrenten zal hen gegarandeerd voortstuwen. Onder meer Michaël Somers, Dorian Boulvin, Tim Van De Velde, Dieter Kersten, Mats Lunders, Steven Casteele en Sander Vercauteren bevestigden al hun deelname. Runners’ lab adviseurs Yannick Michiels en Ali Hamdi zullen ongetwijfeld ook vooraan te vinden zijn. Bij Yannick staat evenzeer zijn officieus Belgisch record op het spel. De vraag is niet of dat record zal sneuvelen, maar wel naar welke tijd het herleid wordt én door wie? Bij de vrouwen moet Lisa Rooms voorlopig niemand vrezen. De nummer drie van het Belgisch kampioenschap tien kilometer op de weg gaat eveneens op recordjacht en zou maar al te graag haar persoonlijk record van 16’48 verpulveren.

“Ik kijk alvast uit naar zondag”, liet Isaac Kimeli weten. “Het is een leuk doel om naar toe te werken. Vorige week verbaasde ik mijzelf al door een snelle tijd neer te zetten op de 10 kilometer. Ik was nochtans vooral bezig met de plaatsen en minder met de tijd. De vorm zit dus zeker goed. Het is afwachten wat het volgende week zal geven, maar het zal hoe dan ook al speciaal zijn om op zo’n locatie te lopen. Op die kleine hellingen na is het een redelijk vlak parcours, dus als de haas goed werk levert moet er een mooie tijd inzitten. Een tijd van 13’30 heb ik zeker in de benen. Als de omstandigheden meezitten en het gevoel zit goed zal het Europees record zeker in gevaar komen.”

Officieel wedstrijdparcours

Het wedstrijdparcours werd deze week officieel opgemeten. Uitslagen zullen dus gehomologeerd worden.

Unieke kans om tegen Belgische toppers uit te komen

Niet alleen het parcours uniek. Het is ook vrij uitzonderlijk dat zoveel Belgische topatleten verzamelen voor één en dezelfde wedstrijd. Dat maakt het meteen een goede waardemeter voor een discipline die binnenkort meer aan bod zal komen. Vanaf 2023 zal er op deze discipline namelijk ook gestreden worden om de wereldtitel. Door de veiligheidsmatregelen omtrent het coronavirus worden slechts 150 deelnemers toegelaten. Wil je ook deze buitengewone kans aangaan om een snelle tijd neer te zetten op de afstand? Geen probleem! Inschrijven kan nog op de website van Kono, een partner van dit evenement.

LIVE te volgen op Facebook

Supporters worden helaas niet toegelaten, maar niet getreurd. De aanval op het Europees record zal volledig in beeld gebracht worden op onze Facebookpagina. Om 12u30 klinkt het startschot, dus mis het niet!

Nieuwe datum

Door de verstrenging van de coronamaatregelen kon dit evenement ondanks alle voorzorgsmaatregelen jammer genoeg niet doorgaan op de voorziene datum. Omdat wij bij Runners' lab de atleten graag de kans willen geven om wedstrijden te lopen, werd er meteen een nieuwe datum geprikt. De wedstrijd is daardoor (onder voorbehoud) verplaatst naar zondag 17 januari 2021 in de hoop dat we tegen dan in veilige omstandigheden dit unieke evenement kunnen laten doorgaan.

Tags: Kono, Europees record, Runners' lab Athletics Team


the latest news

RUNNERS' LAB

Eerste Runners’ lab Experience Center komt naar Antwerpen!

Hello Antwerp! Hier zijn we dan. Tijdens het eerste weekend oktober openen wij een nieuwe vestiging in Antwerpen. Onze werkwijze blijft dezelfde, al gaan we deze keer nog een tikkeltje verder. Ontdek snel meer over het Runners’ lab Experience Center.

Tags: Runners' lab Experience Center, Runners' lab Antwerp

WEBSHOP

Het prijskaartje van je technische loopkleding ontleed

Kocht je ooit al loopkleding in één van onze winkels? Dan heb je ‘t vast al gemerkt. Het prijskaartje ligt soms iets hoger. De reden? Het gaat om betere loopkleding. Maar wat houdt dat nu net in: ‘beter’? We leggen het voor je uit.

Tags: webshop

TEAM RUNNERS' LAB

UTMB Senne | Op het punt staan van opgeven, maar dan was er die Spanjaard

2.347 moedwillige atleten stonden afgelopen vrijdag aan de startlijn van de UTMB. ‘Slechts’ 1.521 onder hen haalden de finish van deze mythische tocht van 170 km. Senne De Schouwer, adviseur in Zaventem, was één van hen. Lees hier zijn verhaal:

Tags: Ultra Trail du Mont Blanc, UTMB, Team Runners' lab


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË