Voor loopschoenen en advies werken we enkel OP AFSPRAAK.
Boek jouw persoonlijke afspraak van 30 minuten voor één-op-één advies hier .

Let op! Het dragen van een mondmasker is verplicht in onze winkels.

shop.runnerslab.be | open 24/7

27 AUGUST 2020   l   RUNNERS' LAB EXCLUSIVE

NIEUW | Nike Air Zoom Tempo NEXT%, trainingsschoen met recordbrekend DNA

Na de successen van de Nike Zoom Vaporfly 4% en de Air Zoom Alphafly NEXT% komt het toonaangevend merk nu met een nieuwe technologisch hoogstaande loopschoen: de Air Zoom Tempo NEXT%. Deze trainingsschoen moet atleten in topvorm aan de start krijgen.

Nike oogstte de voorbije jaren veel lof dankzij de innovaties die ze aanbrachten in loopschoenen. Na jarenlange research en ontwikkeling kwam de ultieme climax er uiteindelijk op 12 oktober 2019. Eliud Kipchoge verlegde op die dag de menselijke grenzen door als eerste atleet ooit een marathon onder de twee uur af te leggen. Het prototype van de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% waarop Kipchoge die dag liep, had een aanzienlijk aandeel in dit huzarenstukje. Nike bewees dat wanneer wetenschappers, ingenieurs, technici en atleten de handen in elkaar slaan, er schijnbaar geen sprake is van menselijke limieten.

Terug naar de roots

nike-fast-tempo-nextNike bewandelt het innovatieve pad al sinds 2013, al duurde het tot 2017 alvorens de sportgigant echt kon uitpakken met een revolutionaire loopschoen. Met de Nike Zoom Vaporfly 4% als basis was de toon gezet voor een reeks aan vernieuwingen die de loopeconomie van de atleten gevoelig moest verbeteren. De veelbesproken carbonplaat was zo één van die nouveautés, nadien kwam daar onder meer nog de Zoom Air technologie bij. Prestaties bleven niet lang meer uit. Het officiële wereldrecord op de marathon bij de mannen stond in 2013 nog op 2u03:23. Zeven jaar later is deze toenmalige recordtijd met bijna twee minuten aangescherpt. Het hoeft niet gezegd te worden dat Nike daar een bijzonder grote impact op heeft gehad.

Van wedstrijdschoen naar trainingsschoen

nike-air-zoom-alphafly-nextMet de Zoom Vaporfly 4% en de Air Zoom Alphafly NEXT% speelde Nike voornamelijk in op de belangen en noden van de absolute topatleten. Hun nieuwste pronkstuk, de Air Zoom Tempo NEXT%, moet daar verandering in brengen en een breder publiek aantrekken. Deze schoen moet met andere woorden de kloof dichten tussen het materiaal dat beschikbaar is voor een exclusief kransje aan topatleten en de atleten die onder hen staan in de piramide. De doelgroep mag dan wel enigszins veranderd zijn, Nike spaarde kosten noch moeite om de perfecte trainingsschoen te realiseren en ging aan de slag met data van honderden atleten.

Carbon aan de kant geschoven

Terwijl quasi alle sportmerken nu volop Nike achterna gaan en inzetten op het verwerken van een carbonplaat in loopschoenen, verandert Nike het geweer van schouder. Bij de Air Zoom Tempo NEXT% werd over de volledige lengte van de tussenzool een stuwende moderation plaat ingebouwd. In vergelijking met de carbonplaat is deze minder stijf waardoor de voet doorheen de training kracht kan opbouwen.

Dempingssysteem kent driedelig succes

nike-fast-tempo-next

Als dempingssysteem in de zool werd gekozen voor het ZoomX foam onder de voorvoet en het React foam onder de hiel. Nike slaat een dubbelslag met deze zool aangezien het vooraan voor een uitstekende responsiviteit zorgt en achteraan een superieure demping garandeert. De hoge duurzaamheid van het React foam is een derde belangrijke troef. Deze samengestelde tussenzool is in vergelijking met de wedstrijdmodellen meer aangepast aan een dagelijks gebruik.

Exceptionele energieteruggave

De Zoom Air pods uit de Alphafly zijn ook terug te vinden in deze trainingsschoen. De pods werden deze keer wel geïsoleerd van het omliggende foam, waardoor de schoen in staat is om een nog groter rebound-effect te genereren.

Onder de loep door Eddy D'Hondt, aankoopverantwoordelijke bij runners' lab

Innovatieve schoen voor breder publiek

Kortom, Nike blijft jagen op snelle chrono’s en recordtijden. Met deze Nike Air Zoom Tempo NEXT% wil het enerzijds topatleten doorheen het hele jaar heen helpen met het optimaliseren van de dagelijkse trainingen. Anderzijds wil het merk een breder netwerk aanspreken door de kostprijs van deze schoen te drukken en de minder hoog aangeschreven atleten de kans geven om met een innovatieve schoen de looppaden en wegen te betreden.

Gelimiteerd beschikbaar

Vanaf 12 september, om 9uur is deze gloednieuwe Nike Air Zoom Tempo NEXT% in een beperkte oplage verkrijgbaar in onze webshop en onze winkels. Ook de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% zal dan in een nieuwe kleur beschikbaar zijn, exclusief via onze webshop te verkrijgen.

Tags: Nike Air Zoom Tempo NEXT%, Nike, runners' lab exclusive, webshop


the latest news

TEAM RUNNERS' LAB

Van motivatie naar actie | Hoe beleeft team runners' lab deze wedstrijdloze periode? (deel 1)

Het coronavirus houdt de (sport)wereld tot op de dag van vandaag nog steeds in een houdgreep. Gemotiveerd blijven doortrainen in een periode zonder al te veel doelen of wedstrijden is voor sommigen niet evident. Geen nood, we’ve got your back!

Tags: Motivatie, Team Runners' lab, wemoverunners, keeponrunning

RUNNERS' LAB EXCLUSIVE

Nieuw | Adizero Adios Pro, de snelste schoen ooit?

De uitgebreide Adizero-lijn van adidas is met de komst van de Adizero Adios Pro weer een schoen rijker. Deze loopschoen zag nog maar pas het levenslicht, maar draagt nu al het label van ‘snelste schoen ooit’.

Tags: Adizero Adios Pro, runners' lab exclusive, adidas, webshop

WEBSHOP

HOKA ONE ONE | Nieuwe modellen onder de loep genomen

HOKA ONE ONE heeft het afgelopen jaar weer drie gloednieuwe loopschoenen aan hun catalogus toegevoegd, geïnspireerd op hun voorganger. De HOKA ONE ONE Clifton 7, Rincon 2 en Arahi 4 hebben dan ook de lastige taak om beter te doen dan hun voorgangers.

Tags: Rincon 2, Arahi 4, Clifton 7, HOKA ONE ONE, Team Runners' lab


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË