Voor loopschoenen en advies werken we enkel OP AFSPRAAK.
Boek jouw persoonlijke afspraak van 30 minuten voor één-op-één advies hier .

Let op! Het dragen van een mondmasker is verplicht in onze winkels.

shop.runnerslab.be | open 24/7

24 AUGUST 2020   l   WEBSHOP

HOKA ONE ONE | Nieuwe modellen onder de loep genomen

HOKA ONE ONE heeft het afgelopen jaar weer drie gloednieuwe loopschoenen aan hun catalogus toegevoegd, geïnspireerd op hun voorganger. De HOKA ONE ONE Clifton 7, Rincon 2 en Arahi 4 hebben dan ook de lastige taak om beter te doen dan hun voorgangers.

Enkele van onze adviseurs namen de proef op de som en doorkruisten de bospaden, looppistes of wegen bij hen in de buurt met de nieuwe schoen aan de voet. Hun relaas.

Clifton 7 – “Verbazend fris gevoel aan overgehouden”

De Clifton 7 is ondertussen al een certitude bij HOKA ONE ONE en behoort tot de all-time favorite modellen binnen dit merk. De EVA-middenzool en het draagcomfort zijn gelijkaardig aan de voorgaande versies. Aan het bovenstuk uit technisch mesh werden wel verbeteringen aangebracht om het comfort en ademend vermogen op te krikken. De rockertechnologie moet bovendien zorgen voor meer stabiliteit en een soepelere afrol. Onze adviseurs begonnen met deze opgesomde karakteristieken in het achterhoofd aan hun looptrainingen en konden het comfort en de vlotte afrol alleen maar bevestigen.
hoka-one-one-clifton-7-dameshoka-one-one-clifton-7-heren

“Normaal ben ik absoluut geen fan van zachte, dempende schoenen, maar de Clifton 7 heeft daar verandering in gebracht door zijn comfort en licht gewicht. Na een geslaagde duurloop heb ik ook maar meteen getest of de schoen bestand was tegen het snellere werk. Dat was hij zeker! Ik hield er na mijn training een verbazend fris gevoel aan over en heb helemaal niets gevoeld aan mijn kuiten, iets wat bij mij toch een heikel punt blijft. De vlotte afrol die het model beweert te hebben was ook zeker aanwezig. Dit model is en blijft een absolute topper in hun gamma.”

Rincon 2 – “Toen het tempo omhoog ging, kwamen sterktes van de schoen naar boven”

Voor wie het graag wat sneller mag gaan, lijkt de Rincon 2 de ideale schoen. Naast een goede demping speelde het HOKA ONE ONE-team naar eigen zeggen ook in op een zachte en gewichtloze bouw, zonder te moeten inboeten op vlak van stevigheid rond de middenvoet. De voorvoet zou bovendien uitgerust zijn met een beter ademend comfort. Conclusie van ons experten team: “No go voor het tragere werk, ideaal wanneer het gaspedaal ingedrukt mag worden”.

hoka-one-one-rincon-2-heren
“Ik bouwde de snelheid gestaag op tijdens mijn eerste testloop. Tijdens de eerste trage kilometers stoorde ik mij aan de zachtheid van de schoen. Wanneer het tempo werd opgedreven moest ik mijn mening herzien en kwamen de sterktes van de schoen naar boven. Ik was verbaasd door de goede reactiviteit bij de hogere tempo’s. Snelheden van 15km/u werden moeiteloos gehaald met deze Rincon 2, dus een aanrader om in je collectie te hebben. Mijn steunzolen konden ook probleemloos ingelegd worden en vormden geen struikelblok. Enig minpuntje: ik vrees een beetje voor de duurzaamheid van de schoen, dus goed afwisselen met andere schoenen lijkt mij aangewezen.”

Arahi 4 – “Aangenaam verrast door lichtheid en zachte demping”

Bij de HOKA ONE ONE Arahi 4 werd volop geïnnoveerd op vlak van ondersteuning en maximale demping. De gepatenteerde J-Frame stabiliteitstechnologie in combinatie met de Meta-Rocker moet dan ook voor een soepele en vlotte afwikkeling van de voet zorgen. De zachte en lichte tussenzool draagt dan weer bij tot de demping om je lichaam optimaal te beschermen tijdens het lopen. Ook hier stuurden wij een kennerspubliek op pad.

hoka-one-one-arahi4-herenhoka-one-one-arahi-4-dames
“Ik was al fan van de Arahi 3, maar hun opvolger moet zeker niet onderdoen. De Arahi 4 kon mij zowel bij een rustigere duurloop, als bij een intervaltraining bekoren. Bij het afzetten voelde ik voldoende ondersteuning en dat gevoel bleef de hele training aanwezig. Ik liep in het verleden vaak met stuggere, zwaardere modellen, dus ik was aangenaam verrast door de lichtheid en zachte demping van deze schoen. Het sterk ventilerend bovenwerk was bovendien een extra pluspunt. Ondanks de hoge temperaturen ondervonden mijn voeten weinig hinder van de warmte. Kortom: aangename ervaring.”

Verkrijgbaar in onze webshop

Onze adviseurs zijn er alvast van overtuigd dat deze modellen van HOKA ONE ONE heel wat lopers kunnen bekoren. Ontdek alle modellen in onze webshop.

Persoonlijk advies op maat in onze winkels

Het vinden van een geschikte loopschoen blijft echter heel persoonlijk. Een grondige individuele loopanalyse kan je helpen om de juiste loopschoen te selecteren die bij jouw loopstijl en voetafwikkeling past. Benieuwd? Maak dan zeker een afspraak bij onze adviseurs voor een persoonlijke loopanalyse om deze modellen uit te testen.

Tags: Rincon 2, Arahi 4, Clifton 7, HOKA ONE ONE, Team Runners' lab


the latest news

RUNNERS' LAB EXCLUSIVE

HOKA ONE ONE onthult hun lichtste schoen met carbonplaat

Is de HOKA ONE ONE Rocket X de nieuwste must-have wedstrijdschoen waarmee je al je persoonlijke records platwalst? Dit energieke en voortstuwende model met carbonplaat is ertoe in staat!

Tags: HOKA ONE ONE Rocket X, HOKA ONE ONE, runners' lab exclusive

RUNNERS' LAB EXCLUSIVE

NIEUW | Nike Air Zoom Tempo NEXT%, trainingsschoen met recordbrekend DNA

Na de successen van de Nike Zoom Vaporfly 4% en de Air Zoom Alphafly NEXT% komt het toonaangevend merk nu met een nieuwe technologisch hoogstaande loopschoen: de Air Zoom Tempo NEXT%. Deze trainingsschoen moet atleten in topvorm aan de start krijgen.

Tags: Nike Air Zoom Tempo NEXT%, Nike, runners' lab exclusive, webshop

SPORTVOEDING

Runners' fuel | Maurten Sportvoeding

Het gamma van Maurten breidt opnieuw uit. De DRINK MIX 320 CAF 100 hydrateert, vult je energiereserves aan en houdt je scherp door de toevoeging van cafeïne.

Tags: Maurten


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË