07 DECEMBER 2019    

Coming soon | Nike ZoomX Vaporfly NEXT% Hakone Ekiden

De designers van Nike ontwerpen een speciale Hakone Ekiden uitvoering.

MEASURED IN THE LAB. VERIFIED WITH MEDALS & RECORDS.

Van deze 'Runners’ lab Exclusive' worden slechts een aantal maten beschikbaar gesteld voor heel België. Wil je graag een exemplaar bemachtigen? Houd dan de komende tijd onze social media in de gaten en check shop.runnerslab.be

Hakone Ekiden Japan Hakone Ekiden - oudste marathon relay.

Ekiden is Japans voor Relay. De Hakone Ekiden, officiëel genaamd Tokyo-Hakone Round-Trip College Ekiden Race, is de oudste marathon relay ter wereld. Op 2 en 3 januari lopen ieder jaar topteams van de meest prominente universiteiten in Japan tussen Tokyo en Hakone. De iconische Hakone Ekiden is opgericht in 1920 door Shizo Kanaguri. Kanaguri wordt ook wel gezien als de Vader van de Japanse marathon.

Nike ZoomX Vaporfly NEXT Hakone Ekiden

De snelste marathonschoen is nu nóg sneller.

Toen Nike de snelste, lichtste schoen ooit had afgeleverd, de Nike ZoomX Vaporfly 4%, vroegen Nike designers zich af: 'Wat nu? Kan het nog sneller? Nog lichter?' Feedback van toplopers en experimenten met nieuwe materialen gaf hen het antwoord: ZoomX Vaporfly Next% is de snelste Nike loopschoen ooit.Wat maakt de ZoomX Vaporfly NEXT% nóg sneller?

Why Not Fast? - Nike ZoomX Vaporfly NEXT Hakone Ekiden
Extreem snelle middenzool
ZoomX foam in de voorvoet zorgt voor uitmuntende energieteruggave en betere schokdemping. Een plaat van koolstofvezel over de gehele lengte van de voet stuwt je voort, zodat je het tempo kunt opvoeren.

Nieuw Nike Vaporweave materiaal
Het bovenwerk van nieuw Nike Vaporweave materiaal is steviger en lichter dan eerdere bovenwerken. Bovendien is het materiaal uiterst ventilerend en absorbeert het bijna geen water. Zo blijf jij lichtvoetig.

Vernieuwde grip
Om de grip in verschillende weersomstandigheden te verbeteren, verbeterden de designers het profiel onder de voorvoet. Ze brachten daarnaast diepe groeven aan om lopers te helpen bochten scherper aan te snijden.

Geïnspireerd door wereldkampioenen
Toplopers als Mo Farah en Shalane Flanagan gaven de Nike designers feedback waarmee ze het Vaporfly systeem konden bijschaven. Het eindproduct is Nike's snelste wedstrijdschoen ooit.

Tags: Hakone Ekiden, Nike Vaporfly Next%, runners' lab exclusive

Deel dit artikel


the latest news

EVENTS

De ‘SuperHalfs’, een handvol uitdagingen om te blijven lopen

Doelen zijn er om na te streven, grenzen om te verleggen en goede voornemens… die zijn er te vaak om na drie weken in de vuilbak te belanden. Niet deze keer. Tom liet zich inspireren om een halve marathon te lopen. Een jaar later inspireert hij jou.

EVENTS

Antwerpen loopt | Stoom je samen met ons klaar voor de Antwerp 10 Miles

Noteer 5 februari alvast in je agenda. Vanaf dan nemen we je zes trainingssessies lang op sleeptouw zodat je met goede benen en een gezonde dosis zelfvertrouwen aan de start staat van de Antwerp 10 Miles. Antwerpen loopt, iedereen kan dit!

Tags: Antwerp 10 Miles, antwerpen loopt

EVENTS

Runners’ lab Social Runs | Loop met #teamrunnerslab

De Runners’ lab Social Runs lopen ook in 2023 door. Dit jaar gaan we niet op zoek naar het allermooiste loopparcours, wel naar de gezelligste babbel. Meet the team van jouw favoriete winkel!

Tags: #teamrunnerslab


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË