07 DECEMBER 2019    

Coming soon | Nike ZoomX Vaporfly NEXT% Hakone Ekiden

De designers van Nike ontwerpen een speciale Hakone Ekiden uitvoering.

MEASURED IN THE LAB. VERIFIED WITH MEDALS & RECORDS.

Van deze 'Runners’ lab Exclusive' worden slechts een aantal maten beschikbaar gesteld voor heel België. Wil je graag een exemplaar bemachtigen? Houd dan de komende tijd onze social media in de gaten en check shop.runnerslab.be

Hakone Ekiden Japan Hakone Ekiden - oudste marathon relay.

Ekiden is Japans voor Relay. De Hakone Ekiden, officiëel genaamd Tokyo-Hakone Round-Trip College Ekiden Race, is de oudste marathon relay ter wereld. Op 2 en 3 januari lopen ieder jaar topteams van de meest prominente universiteiten in Japan tussen Tokyo en Hakone. De iconische Hakone Ekiden is opgericht in 1920 door Shizo Kanaguri. Kanaguri wordt ook wel gezien als de Vader van de Japanse marathon.

Nike ZoomX Vaporfly NEXT Hakone Ekiden

De snelste marathonschoen is nu nóg sneller.

Toen Nike de snelste, lichtste schoen ooit had afgeleverd, de Nike ZoomX Vaporfly 4%, vroegen Nike designers zich af: 'Wat nu? Kan het nog sneller? Nog lichter?' Feedback van toplopers en experimenten met nieuwe materialen gaf hen het antwoord: ZoomX Vaporfly Next% is de snelste Nike loopschoen ooit.Wat maakt de ZoomX Vaporfly NEXT% nóg sneller?

Why Not Fast? - Nike ZoomX Vaporfly NEXT Hakone Ekiden
Extreem snelle middenzool
ZoomX foam in de voorvoet zorgt voor uitmuntende energieteruggave en betere schokdemping. Een plaat van koolstofvezel over de gehele lengte van de voet stuwt je voort, zodat je het tempo kunt opvoeren.

Nieuw Nike Vaporweave materiaal
Het bovenwerk van nieuw Nike Vaporweave materiaal is steviger en lichter dan eerdere bovenwerken. Bovendien is het materiaal uiterst ventilerend en absorbeert het bijna geen water. Zo blijf jij lichtvoetig.

Vernieuwde grip
Om de grip in verschillende weersomstandigheden te verbeteren, verbeterden de designers het profiel onder de voorvoet. Ze brachten daarnaast diepe groeven aan om lopers te helpen bochten scherper aan te snijden.

Geïnspireerd door wereldkampioenen
Toplopers als Mo Farah en Shalane Flanagan gaven de Nike designers feedback waarmee ze het Vaporfly systeem konden bijschaven. Het eindproduct is Nike's snelste wedstrijdschoen ooit.

Tags: Hakone Ekiden, Nike Vaporfly Next%, runners' lab exclusive

Deel dit artikel


the latest news

ADVIES

DNA analyse | Ready to feed the lion inside you?

Jouw lichaam beter leren kennen? Weten hoe je lichaam reageert op voedingsstoffen? Inzicht krijgen in het type sport waar jij aanleg voor hebt? Een DNA analyse beantwoordt al deze vragen. Bestel je DNA kit en laat je begeleiden door onze DNA experts.

Tags: 4Gold, DNA analyse

WEBSHOP

Testpanel spreekt zich uit | Brooks Glycerin 20 wederom geprezen om zijn comfort

Luxueuze demping, ultrazacht, uitmuntend comfort. Drie kwaliteiten die bij het gros van de lopers in de smaak valt. Drie kwaliteiten waar de Brooks Glycerin om bekend staat. Versie 20 voegt een vleugje innovatie toe aan de collectie. Wij testten hem.

Tags: Brooks

WEBSHOP

Feit of fabel: de HOKA Bondi 8 troeft de snellere HOKA Mach 5 af

HOKA Mach 5 vs HOKA Bondi 8. De schoen die door elke bocht scheurt vs de schoen die in alle comfort kilometers vreet. De directe schoen vs de superzachte schoen. Enfin, je snapt het principe. Wie houdt zich het best staande in een rechtstreeks duel?

Tags: hoka


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË