Skip to main content

EXO-L enkelbrace biedt optimale bescherming en wordt, op basis van een 3D scan van jouw enkels, op maat gemaakt.

De EXO-L enkelbrace biedt de beste bescherming tegen verzwikken (inversietrauma) van de enkel. EXO-L is op maat gemaakt aan de hand van een 3D scan van je enkel. De EXO-L enkelbrace voorkomt dat de enkel de verzwikbeweging kan maken. Deze werking is gebaseerd op de anatomie van het lichaam.

“Bij normale bewegingen worden de spieren en pezen niet onnodig ontlast en worden ze dus ook niet onnodig slapper. Dit is bij een reguliere brace wel het geval. De EXO-L enkelbrace grijpt alleen in wanneer je enkel dreigt te verzwikken. Doordat de brace op maat gemaakt is behoud je maximale bewegingsvrijheid en ben je tegelijkertijd optimaal beschermd.” – Philippe Vermaelen, Runners’ lab R&D Prolab

Enkel verzwikken voorkomen

Het opmeten gebeurt met een 3D scan van jouw enkel(s). De EXO-L enkelbrace wordt op maat hiervan in 3D geprint. De EXO-L zit vast aan je enkel én aan de buitenkant van je schoen. De brace is zo ontwikkeld dat je geen vervelende drukpunten in je schoen ervaart. Op deze manier kan de normale pasvorm van je schoen behouden blijven. Je schoen moet daarvoor wel even aangepast worden in ons atelier. Deze speciale EXO-L bevestiging kan op vrijwel alle lage schoenen geplaatst worden.

Voor wie is de EXO-L enkelbrace geschikt?

  • Voor personen die gevoelig zijn voor het omslaan van de enkel. Na een serieuze enkelblessure is de kans om opnieuw je enkel te verzwikken groter dan voordien.
  • Bij risicovolle sporten zoals hockey, handbal, basketbal, tennis, lopen, trail runnen, voetbal, volleybal etc.
  • Werkomstandigheden op ruw en oneffen terrein, zoals in de bouwsector.
Maak een afspraak
Voor het opmeten van jouw op maat gemaakte EXO-L enkelbrace werken wij altijd op afspraak. Klik hier om een afspraak te maken bij het dichtstbijzijnde Runners’ lab filiaal in Gent, Zwijndrecht, Zaventem, Paal-Beringen, Deurne of Rumst. Het scannen van jouw enkel(s) neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Productieproces EXO-L

De productietijd van de 3D geprinte enkelbrace is 4 weken. Zodra de brace klaar is kan je deze komen ophalen in één van onze filialen. Je kan er ook voor kiezen om deze met de post te laten bezorgen.
Belangrijk om te weten: De speciale EXO-L bevestiging kan alleen op lage schoenen bevestigd worden, niet op hoge modellen. De schoen(en) waarmee je de EXO-L enkelbrace wil gebruiken, moeten namelijk ook aangepast worden. Neem deze dus zeker mee tijdens je afspraak.
EXO-L-enkelbrace-3D-print-scan-Belgie-Runners-lab3

Kosten EXO-L enkelbrace op maat

Het opmeten en produceren van één op maat gemaakte enkelbrace (links of rechts) kost 169 EUR. Wil je graag een complete set voor beide enkels (links én rechts), dan bedragen de kosten 279 EUR. De speciale bevestiging op de schoenen en de 3D scan zitten inbegrepen in de prijs. Het is ook mogelijk om op meerdere schoenen (15 EUR per schoen) de speciale EXO-L bevestiging te plaatsen. Deze aanpassing neemt enkele werkdagen in beslag. Indien nodig kan dit ook onmiddellijk gebeuren, maar enkel in Zwijndrecht en na telefonische afspraak +32 (0)3 775 22 13.
Kostprijs onmiddellijke aanpassing 25 EUR per schoen.Benieuwd naar de toepassing van EXO-L bij andere sporters?
Volg EXO-L en laat je inspireren.