01 NOVEMBER 2017   l   EVENTS

New Balance – Runners’ lab | TCS New York City marathon - Tip van Eddy D’Hondt

Voorspel de eindtijd van Koen Naert, Manuela Soccol & Eddy D’Hondt in de TCS New York City Marathon en win!

MARATHON VOORBEREIDING = GROOT VOORSPEL

Het hele proces naar aanloop van de marathon vind ik eigenlijk véél belangrijker én spannender dan de marathon zelf. Ik geniet daarom ook volop van de hele voorbereiding. Het voelt eigenlijk een beetje aan zoals voorspel 😉.
Ja, zelfs het uitkiezen van mijn “race day” outfit hoort daarbij. Je neemt toch niet zomaar de ochtend van de wedstrijd eender wat uit je kledingkast. Hier is over nagedacht.
Rekening houdend met comfort en techniciteit gezien de weersomstandigheden! Het kan namelijk erg koud zijn daar in The Big Apple. Toch leuk ook om dit de avond voor D-day uitgebreid uit te stallen op je hotelkamer?!

RUNNERS’ HIGH

Een marathon is fysiek zwaar, maar mentaal minstens zo zwaar. Daarom loop ik liefst iconische marathons. Tijdens de trainingen beeld ik mij in dat ik in de stad van de marathon zelf loop. Dit zorgt voor mentale rust, a happy place. Ik ontsnap dan even aan de realiteit en aan de dagelijkse sleur. Dit is voor mij mijn Runners’ High.

VERWENNERIJ

Bij de veel kilometers lopen, kan je jezelf ook meer permitteren. Na een duurloop waarbij je meer dan 2000 calorieën verbrand hebt, kan dat stukje taart of dat extra pintje er zeker wel af. Het is dan wel weer iets moeilijker om dit in de laatste weken van je voorbereiding terug te schroeven. Maar hey, that’s part of the game. Je weet immers waarvoor je het laat. Zelfbeheersing en motivatie is uiterst belangrijk. Zonder dat, kom je nergens.

MINIMALISME

Ik probeer zelf zo min mogelijk mee te nemen onderweg. Het geluid van sleutels of klein geld in de zakken van andere lopers kan ik mij ook vreselijk aan opjagen. Het minste dat ik extra moet meenemen schuurt, schokt of hindert mij enorm. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat water het allerbelangrijkste is tijdens de marathon. Daarom neem ik ook iedere post zeker 2 bekertjes (want de helft schudt er uit bij het aannemen en tijdens het drinken). Voor de rest neem ik slechts 4 gels mee. Ik wil zo comfortabel, zo licht en zo vrij mogelijk kunnen lopen.

D-DAY

Weet je wat me iedere keer overkomt wanneer ik een major marathon loop? Ik droom iedere keer weer dat mijn wekker niet afgaat en dat iedereen al gestart is. Benieuwd of deze keer anders zal zijn. Weet je, hoe jouw marathon eruit zal zien, hangt af van verschillende factoren. Het heeft iets heel mytisch. Je kan je niet voorbereiden op hoe je je die dag zal voelen, hoe je wakker wordt of wat het weer zal zijn. Je moet deze dag gewoon ondergaan, alles op je af laten komen en genieten!

WAT NA DE MARATHON?

Ik geef toe, na aankomst denk ik ook “dit doe ik nooit meer”.
Maar wanneer de zware benen na enkele dagen weer fris zijn, komen de kriebels bij mij toch snel terug! Stay hungry.

WINACTIE

Kom naar de winkel, voorspel de eindtijd van Koen Naert, Manuela Soccol of Eddy D’Hondt en win een New Balance outfit t.w.v. 500 euro.

#RoadToNYC
#RunnersLab
#NBRunning

Wil jij ook lopen in deze unieke New Balance 860v8 NYC Marathon Edition?
Kom ze testen in onze winkels of vind ze in onze online shop.

Tags: Tips, TCS New York City Marathon, New Balance Running, marathon

Deel dit artikel


the latest news

ADVIES

DNA analyse | Ready to feed the lion inside you?

Jouw lichaam beter leren kennen? Weten hoe je lichaam reageert op voedingsstoffen? Inzicht krijgen in het type sport waar jij aanleg voor hebt? Een DNA analyse beantwoordt al deze vragen. Bestel je DNA kit en laat je begeleiden door onze DNA experts.

Tags: 4Gold, DNA analyse

WEBSHOP

Testpanel spreekt zich uit | Brooks Glycerin 20 wederom geprezen om zijn comfort

Luxueuze demping, ultrazacht, uitmuntend comfort. Drie kwaliteiten die bij het gros van de lopers in de smaak valt. Drie kwaliteiten waar de Brooks Glycerin om bekend staat. Versie 20 voegt een vleugje innovatie toe aan de collectie. Wij testten hem.

Tags: Brooks

WEBSHOP

Feit of fabel: de HOKA Bondi 8 troeft de snellere HOKA Mach 5 af

HOKA Mach 5 vs HOKA Bondi 8. De schoen die door elke bocht scheurt vs de schoen die in alle comfort kilometers vreet. De directe schoen vs de superzachte schoen. Enfin, je snapt het principe. Wie houdt zich het best staande in een rechtstreeks duel?

Tags: hoka


Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË