Voor loopschoenen en advies werken we enkel OP AFSPRAAK.
Boek jouw persoonlijke afspraak van 30 minuten voor één-op-één advies hier .

Let op! Het dragen van een mondmasker is verplicht in onze winkels.

shop.runnerslab.be | open 24/7

21 DECEMBER 2019 - 22 DECEMBER 2019 . BIERBEEK . SPORTEVENTS

MEERDAALWOUD TRAIL

Het Meerdaalwoud is een overblijfsel van het gigantische Kolenwoud dat zich eeuwen geleden over heel Midden-België uitstrekte. Nergens in Vlaanderen vind je een bos met meer dan 1.000 eiken met een omtrek van meer dan 2,5 meter. De oudste eiken zijn meer dan 300 jaar oud en dikker dan 5 meter!

Gezien het succes van de eerste vier edities van de Meerdaalwoud Trail, is er voor gekozen de 5de editie van dit evenement te spreiden over 2 dagen, namelijk zaterdag 21 en zondag 22 december. Je kan kiezen uit 3 afstanden op zaterdag (10km, 17km en 26km) en 4 afstanden op zondag (12km, 18km, 29km en 43km). Start en finish zijn gelegen aan Cultuurcentrum De Borre in Bierbeek.

Meer info en inschrijven.
 

24 NOVEMBER 2019 . TERHULPEN . SPORTEVENTS

NATURARUN LA HULPE

NaturaRun La Hulpe biedt de keuze uit 4 afstanden (25km/17km/12km/8km) door het zuidelijke deel van het Zoniënwoud in het prachtige domein Solvay. Deze NaturaRun aan de rand van de Brabantse Ardennen biedt een magnifiek uitzicht op het domein van Solvay, erkend als uitzonderlijk erfgoed van het Waals gewest. Er zijn brede dreven, smalle paadjes en uitzichten over de vijvers, en dat allemaal op een steenworp van de hoofdstad.

Meer info & inschrijven.
 

11 NOVEMBER 2019 . BOKRIJK

BOKRIJK RUN & WALK

Nóg meer beleving en nóg meer verrassende momenten.
Op maandag 11 november vindt de derde editie van de Bokrijk Run plaats. Het parcours loopt langs alle troeven die Bokrijk te bieden heeft. De absolute hoogtepunten zijn de passage doorheen 'Fietsen door het Water' en het 'Openluchtmuseum met zijn historische gebouwen en Living History-acteurs'.

Meer info en inschrijven.
 

02 NOVEMBER 2019 - 03 NOVEMBER 2019 . KALLO . GOLAZO

HAVENLAND RUN & WALK

Op 2 en 3 november staat de tweede editie van de Havenland Run & Walk op de kalender. Deelnemers kunnen zowel op zaterdag als op zondag genieten van een prachtig stukje natuur met als achtergrond de haven van Antwerpen. Met een run - walk, nacht- en dageditie is er voor elk wat wils.

Meer info en inschrijven.

02 NOVEMBER 2019 . OOSTDUINKERKE . SPORTEVENTS

NATURARUN OOSTDUINKERKE

Kom uitwaaien aan de Belgische kust
Deze nieuwe NaturaRun® biedt een uniek parcours van strand en duinen in de omgeving van Oostduinkerke. Je kan kiezen uit afstanden van 5km, 15km of 21 km door het losse zand. Het parcours gaat door de prachtige duinen van Schipgat en Doornpanne, want er is meer aan de kust dan alleen maar het strand. We slaan de handen in elkaar met de Gemeente Koksijde en het Agentschap voor Natuur en Bos om jullie van dit moois te laten genieten.

Meer info en inschrijven.
 

01 NOVEMBER 2019 . ZOLDER . KONO

ZOLDER BREAKFAST RUN

Dé perfecte start van je vakantiedag op 1 november.
Loop 5 of 10km op, over en langs het racecircuit van Zolder en geniet van een lekker ontbijtje aan de finish!
Het parcours volgt niet zomaar het circuit, maar je loopt tijdens deze unieke run ook door de pitlane en de tribune, over de Sacramentsberg, over de bruggen boven het circuit,... 

Meer info en inschrijven

27 OKTOBER 2019 . LOMMEL . SPORTEVENTS

NATURARUN LOMMEL

Ontdek de Lommelse Sahara
We hebben met NaturaRun® Lommel weer een gloednieuwe NaturaRun® voor jullie klaarstaan. Dit keer trekken we de Lommelse Sahara in, waar grote waterplassen en woestijnachtige zandvlaktes de show stelen. Rondom liggen de typische heidevlaktes en geurende naald- en loofbossen die een prachtig uitzicht bieden in elk seizoen. De parcours zijn volledig offroad en gaan over bospaden, door het losse zand en via toffe single tracks.

Meer info & inschrijven.
 

20 OKTOBER 2019 . BRUGGE . GOLAZO

THE GREAT BRUGES MARATHON RUN & WALK

Er bestaan zo van die plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo'n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groot geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde.

Loop in Brugge de marathon of halve marathon en ontdek deze mooie stad op een andere manier. Wandelaars kunnen genieten van een 8 of 21 km lange wandeltocht.

Meer info & inschrijvingen.

20 OKTOBER 2019 . ANTWERPEN LINKEROEVER

LINKER OEVERT

Lopen door de mooiste plekjes van Linkeroever
Linker Oevert 1/2 Marathon Antwerpen 2019 is een loopevenement voor alle atleten, ten voordele van het Kinderkankerfonds. Deelnemers lopen langs het mooiste wat Linkeroever te bieden heeft en genieten van de Antwerpse skyline.

Meer info & inschrijven.

20 OKTOBER 2019 . ZONIëNWOUD BRUSSEL . SPORTEVENTS

TRAIL DE BRUXELLES

Trailrun doorheen het Zoniënwoud
Op 20 oktober 2019 gaat de vierde editie van de Trail Brussel door. Start en aankomst aan het sportcentrum aan het Zoniënwoud. Deelnemers kunnen kiezen uit 6 afstanden (6/10/14/17/25/33). De parcoursen laten je de mooiste plekjes van de «groene long» van Brussel ontdekken: het Zoniënwoud.

Meer info en inschrijven

Runners' lab Flandrien Strava segment

12 OKTOBER 2019 . LOKEREN . KONO

CITY RUN LOKEREN

Kies zelf je route doorheen Lokeren.
Bij een City Run moet je zo snel mogelijk de checkpoints vinden die zijn aangeduid op een kaart. De route tussen de checkpoints kies je zelf.

Keuze uit 2 parcours
5km met 20 checkpoints en 10km met 30 checkpoints. De 5 en de 10km zijn berekend volgens de kortst mogelijke route tussen alle checkpoints. Natuurlijk zal dit bij iedereen anders zijn, omdat de routekeuzes die je onderweg maakt niet bij iedereen dezelfde zijn.

Meer info en inschrijven
City Run Lokeren.
Ontdek ook de andere City Runs in Ieper (01.09).
 

06 OKTOBER 2019 . BRUSSEL . GOLAZO

BRUSSELS MARATHON & HALF MARATHON

De start en finish van de marathon en de halve marathon ligt onder de imposante triomfbogen van het Jubelpark. Er is ook een mini marathon van 6,5 km en voor de kids is er de Alpro Kids Run van 1 km.

Meer info en inschrijvingen.

29 SEPTEMBER 2019 . ANTWERPEN LINKEROEVER . GOLAZO

RACE FOR THE CURE ANTWERPEN

Steun de strijd tegen borstkanker op een sportieve manier!
Kom met jouw familie, collega's of vrienden 6 km lopen of 3 km wandelen op Linkeroever en toon op die manier jouw steun aan alle lotgenoten. Kinderen zijn ook welkom op de Kids for the Cure (800m)!

Race for the Cure is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Naast de loop- en wandeltocht, wordt ook een groot dorp opgetrokken. De hele dag is gevuld met animatie en intense emoties. Op deze dag vieren lotgenoten in Antwerpen, Brussel en Namur het leven, toont iedereen solidair steun aan lotgenoten en staan we samen stil bij iedereen die er jammer genoeg niet meer is.

Meer info & inschrijven.
 

22 SEPTEMBER 2019 . LEUVEN . GOLAZO

LAMPIRIS LEUVEN NATURE TRAIL

Op zondag 22 september vindt de tweede editie van de Lampiris Leuven Nature Trail & Walk plaats. Deelnemers sporen na ontvangst van hun deelnamepakket vanuit Leuven station richting de vertrekpunten in Sint-Joris-Weert en Oud-Heverlee. Je hebt de keuze uit 3 afstanden: 12 en 16 km (Run & Walk) en 25 km (Run).

Na een vrij vertrek (je tijd begint te lopen wanneer je de timingmat bij het verlaten van het station in Oud-Heverlee of Sint-Joris-Weert overschrijdt) loop of wandel je volledig door het groen en dwars door het schitterende Meerdaalwoud, Heverleebos en via de prachtige Abdij van Park terug richting Leuven centrum om te finishen voor het Stadskantoor.

Meer info en inschrijven

Runners' lab Flandrien Strava segment

21 SEPTEMBER 2019 . ENGREUX . SPORTEVENTS

TRAIL DU BARRAGE

De Trail du Barrage gaat in 2019 door op zaterdag 21 september en biedt dit jaar opnieuw twee afstanden aan: 13km en 27km.  Er wordt dit jaar in tegenwijzerzin rond het stuwmeer gelopen.
De Trail du Barrage is één van de mooiste van België met een parcours dat voor meer dan 90% over single tracks loopt en waarbij het aantal meters asfalt beperkt is tot 100m. De ongerepte natuur van het “Parc Naturel des Deux Ourthes” is het decors van al dit moois.

Meer info & inschrijven.

15 SEPTEMBER 2019 . TEMSE

BRIQVILLE CLASSIC

De Briqville Classic is een mooie, groene en pittige run op en rond het natuurdomein Roomkouter in Temse.
Het programma? Er is een snoepjesrun, een kidsrun, een 5 en 10km, een halve marathon (3x7km) en een halve marathon aflossing (3x7km). Voor ieder wat wils dus.

Meer info & inschrijven.

08 SEPTEMBER 2019 . SINT-NIKLAAS

BALLONLOOP

7e stadsloop doorheen het centrum van Sint-Niklaas.
Tijdens de Ballonloop (her)ontdek je de mooiste plaatsjes van Sint-Niklaas, zoals Collegestraat, Regentieplein, de Stationsstraat en de Parklaan. Je kan kiezen tussen een parcours van 5 of 10 km en voor de kids is er een parcours van 1 km. Na de loop kun je uitblazen in het Stadspark, krijg je je medaille en kun je nog lekker nagenieten met een drankje.

Meer info en inschrijven.

 

08 SEPTEMBER 2019 . CHIMAY . SPORTEVENTS

TRAIL DE CHIMAY

Op zondag 8 september 2019 staat de derde editie van Trail de Chimay op het programma. De lopers hebben de keuze uit vier afstanden (11km/21km/27km/48km) en zullen bij aankomst in Chimay beloond worden met een – hoe kan het ook anders – lekkere Chimay!

Meer info & inschrijven.

01 SEPTEMBER 2019 . IEPER . KONO

CITY RUN IEPER

Kies zelf je route doorheen Ieper.
Bij een City Run moet je zo snel mogelijk de checkpoints vinden die zijn aangeduid op een kaart. De route tussen de checkpoints kies je zelf.

Keuze uit 2 parcours
5km met 20 checkpoints en 10km met 30 checkpoints. De 5 en de 10km zijn berekend volgens de kortst mogelijke route tussen alle checkpoints. Natuurlijk zal dit bij iedereen anders zijn, omdat de routekeuzes die je onderweg maakt niet bij iedereen dezelfde zijn.

Meer info en inschrijven
City Run Ieper.
Ontdek ook de andere City Run in Lokeren (12.10).
 

10 AUGUSTUS 2019 - 11 AUGUSTUS 2019 . LA ROCHE-EN-ARDENNE . SPORTEVENTS

TRAIL DES FANTOMES

Mis de 10e editie niet!
Deze intussen “klassieker” onder de trailwedstrijden is toe aan zijn 10de editie! Zoals altijd met uitdagende parcoursen doorheen de prachtige natuur van La Roche-en-Ardenne. Tijdens deze editie kan je kiezen uit 8 verschillende afstanden van 10 tot 70km. Op zaterdag 10 augustus staan de 70km, 50km, 33km en 14km gepland. De dag erna, op zondag 11 augustus, kan je kiezen tussen 27km, 22km, 16km of 10km.

Meer info en inschrijven

Runners' lab Flandrien Strava segment

13 JULI 2019 - 14 JULI 2019 . HOUFFALIZE . SPORTEVENTS

LA CHOUFFE TRAIL

Een unieke trail in het hart van de ardennen
Ben je op zoek naar een echte uitdaging? Tijdens de LA CHOUFFE Trail kan je trailen op zaterdag én zondag. Bovendien heb je keuze uit heel wat verschillende afstanden!
Zaterdag ochtend kun je kiezen voor de LA CHOUFFE Trail van 47 km of 68 km, zaterdagmiddag start de LA CHOUFFE Trail van 25 km en op zaterdagavond is er de LA CHOUFFE Trail By Night van 8 of 15km. Op zondag kan er opnieuw gekozen worden uit 4 afstanden: 10, 17, 28 of 36 km!

Meer info en inschrijven

Runners' lab Flandrien Strava segment
 

24 JUNI 2019 . RUNNERS' LAB ZWIJNDRECHT

ON RUNNING - MIND, BODY & SOUL - VOLZET!

Altijd al eens willen deelnemen aan een triatlon?
Samen met On organiseren wij een unieke dames triatlon. Drie sporten op één avond, een hapje, een drankje en een gevulde goody bag!
We starten met een korte run rondom de winkel. Daarna volgt een bootcamp-sessie met kracht- en core stability-oefeningen. We sluiten af met een half uurtje yoga.

Ladies only
Inschrijven voor het event in Zwijndrecht is niet meer mogelijk. Je kan mailen naar info@runnerslab.be voor een plekje op de wachtlijst, of schrijf je snel in via het inschrijfformulier voor één van de andere locaties in Zaventem of Paal-Beringen.

Meer info

17 JUNI 2019 . RUNNERS' LAB PAAL

ON RUNNING - MIND, BODY & SOUL .

Altijd al eens willen deelnemen aan een triatlon?
Samen met On organiseren wij een unieke dames triatlon. Drie sporten op één avond, een hapje, een drankje en een gevulde goody bag!
We starten met een korte run rondom de winkel. Daarna volgt een bootcamp-sessie met kracht- en core stability-oefeningen. We sluiten af met een half uurtje yoga.

Ladies only
De plaatsen zijn beperkt, dus meld je snel aan: https://bit.ly/2WsgyTn
*Inschrijvingen worden op 10.06 afgesloten.

Meer info

 

03 JUNI 2019 . RUNNERS' LAB GENT

ON RUNNING - MIND, BODY & SOUL - VOLZET

Altijd al eens willen deelnemen aan een triatlon?
Samen met On organiseren wij een unieke dames triatlon. Drie sporten op één avond, een hapje, een drankje en een gevulde goody bag!
We starten met een korte run rondom de winkel. Daarna volgt een bootcamp-sessie met kracht- en core stability-oefeningen. We sluiten af met een half uurtje yoga.

Ladies only
Inschrijven voor het event in Gent is niet meer mogelijk. Je kan mailen naar info@runnerslab.be voor een plekje op de wachtlijst, of schrijf je snel in via het inschrijfformulier voor één van de andere locaties in Zaventem of Paal-Beringen.

Meer info
 

30 MEI 2019 . AVERBODE - TONGERLO . GOLAZO

LAMPIRIS ABDIJENTOCHT

Hemelvaartsdag is traditiegetrouw de dag van de Lampiris Abdijentocht.

Dat de bossen tussen Tongerlo en Averbode tot de mooiste stukken groen van België behoren is geen publiek geheim. De Abdijentocht is een 16 km lange run of wandeltocht tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo.

Nieuw dit jaar: de Abdijentocht Walk van 32 km! Tijdens deze tocht wandel je van Averbode naar Tongerlo en via een andere weg weer terug naar Averbode. In het midden krijg je een lekkere pasta om kracht op te doen voor de terugweg.

Meer info en inschrijven.

27 MEI 2019 . RUNNERS' LAB ZAVENTEM

ON RUNNING - MIND, BODY & SOUL

Altijd al eens willen deelnemen aan een triatlon?
Samen met On organiseren wij een unieke dames triatlon. Drie sporten op één avond, een hapje, een drankje en een gevulde goody bag!
We starten met een korte run rondom de winkel. Daarna volgt een bootcamp-sessie met kracht- en core stability-oefeningen. We sluiten af met een half uurtje yoga.

Ladies only
De plaatsen zijn beperkt, dus meld je snel aan: https://bit.ly/2LyDUpn
*Inschrijvingen worden op 20.05 afgesloten.

Meer info

 

19 MEI 2019 . ANTWERPEN . KONO

CITY RUN ANTWERPEN

Kies zelf je route doorheen Antwerpen.
Bij een City Run moet je zo snel mogelijk de checkpoints vinden die zijn aangeduid op een kaart. De route tussen de checkpoints kies je zelf.

Keuze uit 2 parcours
5km met 20 checkpoints en 10km met 30 checkpoints. De 5 en de 10km zijn berekend volgens de kortst mogelijke route tussen alle checkpoints. Natuurlijk zal dit bij iedereen anders zijn, omdat de routekeuzes die je onderweg maakt niet bij iedereen dezelfde zijn.

Meer info en inschrijven
City Run Antwerpen.
Ontdek ook de andere City Runs in Ieper (01.09) en Lokeren (12.10).

12 MEI 2019 . BREENDONK - PUURS . GOLAZO

GREAT BREWERIES MARATHON & 25 KM

42km of 25km | Run or walk

Stevige sportieve challenge, gekoppeld aan het beste wat België te bieden heeft.

Net zoals de Bordelezen trots zijn op hun exquise wijnen en dat al meer dan 30 jaar lang bewijzen met de organisatie van hun Marathon du Médoc, zijn ook wij Belgen trots op de rijke en gevarieerde waaier bieren die ons land te bieden heeft. In 2016 mondde deze liefde uit in de organisatie van de allereerste Great Breweries Marathon, samen met de Belgische 'Great Breweries' - Duvel Moortgat, Palm Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels.

De looptocht en wandeling van 42 km of 25 km loopt dwars door deze prachtige brouwerijen van onschatbare cultuurhistorische waarde en je kan er onderweg genieten van heerlijke proeverijen.

Alle finishers worden beloond met een rijkelijk gevulde biermand, zodat je ook thuis nog heerlijk kan nagenieten.

Meer info en inschrijven

Runners' lab Flandrien Strava segment
 

05 MEI 2019 . GENT . RUNNERS' LAB

WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Een unieke en wereldwijde wedstrijd voor lopers en rolstoeldeelnemers.

In plaats van een finishlijn, strijden deelnemers zij aan zij om een virtuele Catcher Car voor te blijven. De virtuele Catcher Car vertrekt 30 minuten na de start met 15 km/u en verhoogt gestaag de snelheid totdat de laatste lopers zijn ingehaald.

Om met deze georganiseerde App Run mee te kunnen doen, download je de Wings for Life World Run App en schrijf je je via de app in. 100% van jouw inschrijvingsgeld gaat naar dwarslaesie-onderzoek.

Alle info kun je hier volgen.
 

05 MEI 2019 . GENK

GENK LOOPT

De stad Genk en het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) slaan de handen weer in elkaar om aan 2019 een extra sportieve toets toe te voegen. Op 5 mei 2019 organiseren ze samen voor de zevende keer "Genk Loopt", een stadsloop die de deelnemer doorheen de Genkse straten én wat Genks groen voert. Zo willen de stad en het ZOL een actieve gezonde levensstijl promoten.

Kijk hier voor meer info en inschrijvingen. 

01 MEI 2019 . TONGEREN

TUNGRIRUN

Stratenloop door Tongeren

De volledige opbrengst van deze run gaat naar 4 goede doelen.

Verschillende afstanden (400m - 10km), dus voor ieder wat wils, groot of klein.

Meer info en inschrijven
 

28 APRIL 2019 . ANTWERPEN . GOLAZO

AG ANTWERP 10 MILES & MARATHON

De Antwerp 10 Miles is een stratenloop in de Belgische stad Antwerpen. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd sinds 1986. Tijdens het evenement worden verschillende wedstrijden georganiseerd, waaronder de 10 mijl en wedstrijden over 5 kilometer. Ook de marathon van Antwerpen wordt op de dag van de 10 Miles gelopen. Het parcours van de 10 Miles gaat door de Kennedytunnel, de Bolivartunnel en de Waaslandtunnel, drie tunnels die anders alleen voor autoverkeer zijn opengesteld, waarvan twee onder de Schelde.

Alle info vind je hier.

Runners' lab Flandrien Strava segment: meer info binnenkort.

14 APRIL 2019 . HOEILAART . SPORTEVENTS

NATURARUN HOEILAART

Run or walk door het Zoniënwoud

Het decors voor de NaturaRun Hoeilaart is het Zoniënwoud, 100% prachtige natuur vlak bij Brussel. Dit bosreservaat maakt bovendien deel uit van het Unesco-Werelderfgoed Oude en voorhistorische beukenbossen van de Karpaten en andere regio’s van Europa.

Voor deze tweede editie zijn er nieuwe parcours met keuze uit 7/10/15/20km. De start en finish werden ook in een nieuw jasje gegoten en gaan door aan het Kasteel van Groenendaal.

Deze NaturaRun wordt georganiseerd in samenwerking met en ten voordele van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Meer info en inschrijven

07 APRIL 2019 . HASSELT . KONO

CITY RUN HASSELT

Kies zelf je route doorheen Hasselt.
Bij een City Run moet je zo snel mogelijk de checkpoints vinden die zijn aangeduid op een kaart. De route tussen de checkpoints kies je zelf.

Keuze uit 2 parcours
5km met 20 checkpoints en 10km met 30 checkpoints. De 5 en de 10km zijn berekend volgens de kortst mogelijke route tussen alle checkpoints. Natuurlijk zal dit bij iedereen anders zijn, omdat de routekeuzes die je onderweg maakt niet bij iedereen dezelfde zijn.

Meer info en inschrijven
City Run Hasselt.
Ontdek ook de andere City Runs in Antwerpen (19.05), Ieper (01.09) en Lokeren (12.10).

31 MAART 2019 . GENT . GOLAZO

URBAN TRAIL GENT

Op zondag 31 maart is de Gentse binnenstad hét decor voor de magische Gent Urban Trail®, een uniek loopevenement over 6 km en 10 km langs en door tal van belangrijke Gentse gebouwen. Voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is de Gent Urban Trail® een must! Het prachtige erfgoed van de binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een ongeziene sfeer onder de deelnemers.
Meer info en inschrijven.

Runners' lab Flandrien Strava segment
Als je onderweg nog een kleine extra uitdaging wilt kan je je eens goed uitleven op ons 120m lange Strava segmentje op de Bisdomkaai. Tegen onze vaste gewoonte in gaan we de snelste Runners' lab Flandriens op het segmentje niet belonen, maar 3 Lucky Flandriens loten en hen een prijs laten winnen!
 

24 MAART 2019 . BILZEN

DE BESTORMING EN ONTDEKKING VAN ALDEN BIESEN

De Bestorming van Alden Biesen 
1 heuvel, 6 beklimmingen! In voorgaande eeuwen lag de toegangspoort van het Kasteel van Alden Biesen aan het Apostelhuis, bovenaan het domein. Op deze heuveltop komen 6 toegangswegen tot het kasteel samen. Voor deze heroïsche loopwedstrijd kan je kiezen tussen 4 beklimmingen (10km) of 6 beklimmingen (10 mijl).
 
De Ontdekking van Alden Biesen
Deze belevingsloop en -wandeling is nieuw in het programma. Beleef op ridderlijke wijze de verborgen plekjes van Vlaanderens mooiste kasteelsite. Laat je meenemen langs en door de mooiste plekjes van Alden Biesen, waaronder de vernieuwde Engelse tuin, het gloednieuwe hotel Martin’s Rentmeesterij, het idyllische houten wandelpad, de majestueuze Franse tuin, het prachtig glooiende landschap,... Stuk voor stuk pareltjes die geïntegreerd zijn in het parcours. Bovendien worden enkele verrassende en ‘ridderlijke’ belevingsmomenten voorzien tijdens het joggen of wandelen, die doen terugdenken aan het roemrijke verleden van deze kasteelsite die haar gelijke in Vlaanderen niet kent. Iedereen kan deelnemen! Je legt het parcours al joggend of wandelend op eigen tempo af. Er is geen tijdsregistratie en dus ook geen tijds- of prestatiedruk.

Kijk hier voor meer info en inschrijven

24 MAART 2019 . BERINGEN

FIREFIGHTER MOUNTAIN TRAIL

De brandweermannen van Beringen, Heusden-Zolder en Tessenderlo organiseren op zondag 24 maart 2019 voor de derde keer een avontuurlijk en uitdagend loopevenement: de Firefighter Mountain Trail, op de terrils van Beringen-mijn.

Je kan kiezen tussen een afstand van 12, 21 of 30 km. Smeer alvast je kuiten in, want het wordt pittig! Er zijn op en rond de grote en kleine terril heel wat hoogtemeters te overbruggen, met in totaal een gemiddeld stijgingspercentage van 5,11%. Een stevige kuitenbijter dus!

Kijk hier voor mee info en inschrijvingen.

17 MAART 2019 . KOKSIJDE . SPORTEVENTS

NORTH C TRAIL

De vijfde editie van de North C Trail – de eerste, enige echte kust trail van België – zal doorgaan op 17 maart 2019. Er is keuze uit 4 afstanden: 13/20/31/47km (nieuw parcours!). Alle afstanden zijn 90% off road met stukken in bos, duinen en op het strand. De hoogste duin van België, nl de Hoge Blekker (33m) kan uiteraard niet ontbreken. Start en finish bevinden zich op de zeedijk ter hoogte van het Terlinkplein te Koksijde. Meer info vind je hier.

17 MAART 2019 . ANTWERPEN . GOLAZO

ANTWERP URBAN TRAIL

Op zondag 17 maart is de Antwerpse binnenstad hét decor voor de magische Antwerp Urban Trail®, een uniek loopevenement over 7km en 12km langs en door tal van belangrijke Antwerpse gebouwen. Voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is de Antwerp Urban Trail® een must! Het prachtige erfgoed van de binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een ongeziene sfeer onder de deelnemers.

Eén van de toplocaties, is lopen door The Jane! Benieuwd hoe dit er zal uitzien? Bekijk de teaser.

Meer info en inschrijven.

24 FEBRUARI 2019 . KLUISBERGEN . SPORTEVENTS

ENCLUSA TRAIL

De Enclusa trail heeft zijn naam te danken aan de start- en finishlocatie: Mont de l’Enclus of Kluisbergen. De 5de editie van de Enclusatrail zal doorgaan op 24 februari 2019 met start en aankomst in het hartje van het Kluisbos: De Recreatieoord Kluisbos te Kluisbergen. Lopers kunnen kiezen uit 3 afstanden (7km, 11km en 15km) die hen door het prachtige bos zullen loodsen. Door het grote succes van de 15km verdelen we de 15km in twee waves ! Voor de KIDS is er speciaal voor de 5de editie een Kids Trail. De inschrijving is gratis en gebeurt ter plaatse.

Mis het niet en schrijf je snel in!
Maak een afspraak

DE GROOTSTE LOOPSPECIAALZAAK VAN BELGIË